En tur till metropolen Täby Kyrkby centrum (eller inte, den enda affären som hade öppet var typ ICA), avlämning av mamma/mormor vid bussen, lek och bus på en nyupptäckt lekplats vid Uthamra strand samt middag på pizzerian har stått på menyn idag. På menyn en annan dag för inte så länge sedan stod grillad kycklingfilé med Henriks gudagoda sötsyrliga och heta glaze så den får ni recept på denna kväll :-) Sov gott, fina ni!!!
4-6 kycklingfiléer
3 msk råsocker
3 msk råsocker
3 msk honung
1-2 msk dijonsenap
1 msk vitvins- eller äppelcidervinäger
2 cm färskriven ingefära
1-2 vitlöksklyftor
1-2 msk olivolja
1 tsk sambal oelek (smaka dig fram...)
1 knivsudd cayennepeppar
färsk finhackad chili (eller malen) "efter behag"
1-2 msk dijonsenap
1 msk vitvins- eller äppelcidervinäger
2 cm färskriven ingefära
1-2 vitlöksklyftor
1-2 msk olivolja
1 tsk sambal oelek (smaka dig fram...)
1 knivsudd cayennepeppar
färsk finhackad chili (eller malen) "efter behag"
1 skvätt färskpressad citron
1 knippe finhackad färsk persilja eller koriander
Gör så här:
Rör ihop alla ingredienserna utan de färska örterna i en kastrull, låt koka ihop en liten stund så att blandningen blir lite seg i konsistensen. Vänd i persilja/koriander och smaka av. Låt svalna en liten stund, blanda med kycklingfiléerna i en påse eller bunke. Marinera i några timmar (helst). Torka av lite lätt med hushållspapper innan grillning då en sockrig glaze kan ge en bränd yta. När det är några minuter kvar av grillningen så pensla på rejält med glazen för att få en riktigt tjock, knäckig och god yta på köttet.
Servera gärna med grillade majskolvar (kan också få sig en touch av glazen på slutet av grilltiden) samt en riktigt god sallad och så ett glas rött till. Smaskens :-D
Gör så här:
Rör ihop alla ingredienserna utan de färska örterna i en kastrull, låt koka ihop en liten stund så att blandningen blir lite seg i konsistensen. Vänd i persilja/koriander och smaka av. Låt svalna en liten stund, blanda med kycklingfiléerna i en påse eller bunke. Marinera i några timmar (helst). Torka av lite lätt med hushållspapper innan grillning då en sockrig glaze kan ge en bränd yta. När det är några minuter kvar av grillningen så pensla på rejält med glazen för att få en riktigt tjock, knäckig och god yta på köttet.
Servera gärna med grillade majskolvar (kan också få sig en touch av glazen på slutet av grilltiden) samt en riktigt god sallad och så ett glas rött till. Smaskens :-D
ser gott ut
skriven