Dagens boktips

Irma var ju som sagt väldigt hängig i söndags på Majkens dopdag, dock piggnade hon till avsevärt när det vankades fina presenter från farbror och Sophia samt från farfar och Margaret :-)
Att riva av presentpappret är ju halva nöjet...
...och lyckan kulminerar när man börjar ana vad som döljer sig bakom det fina, rosa pappret...
...yes box...
...det är ju en BAJSBOK...
...som innehåller massvis med spännande illustrationer och texter om allt från hur en "bajskotte" ser ut till hur bajset försvinner ner i toalettskålen när man spolar ;-)

Tittade precis ut genom fönstren och såg att många i grannhusen flaggar idag, fick tänka till en liten stund men sedan kom jag på att det är ju kronprinsessans 34:e födelsedag! Grattis till henne med andra ord och hoppas att hon har ett bra år framför sig tillsammans med sin prins Daniel :-) Nästa vecka har vi två födelsedagar att fira här i vår familj, mamma fyller 76 år och Irma blir 3 hela jordsnurr nästa söndag! Och några dagar senare fyller jag 33 men det kan vi ju hålla tyst om än så länge, hehe...

TACK för era fina kommentarer de senaste två dagarna, jag är så glad för att ni tar er tid och delar med er av tankar och erfarenheter! För mig är det väldigt värdefullt att just få dela andras upplevelser av att vara tillräcklig/otillräcklig, att hitta en personlig balans (för den ser ju naturligtvis olika ut från person till person) i vardagen, att göra aktiva val, att hitta små andningshål när allt snurrar på, att stanna upp och tacka för allt fantastiskt man har, att acceptera att det är ok att vara ledsen ibland, att acceptera att det är ok att bara vara ytlig och ego och njuta av lite vardagslyx ibland osv. TACK för det, fina ni ♥

Just idag kämpar jag med att vara som en gås, jag har nämligen en dotter som på fem röda kan gå från att vara nöjd till att bli ett litet skrikande monster som sparkar och gapar och ylar så att trumhinnorna krullar sig... Låt det rinna av, låt det rinna av tänker jag för mig själv och ibland funkar det faktiskt! Ett litet exempel bara innan jag skall återgå till att röja undan lite här i huset är följande: Irma duschade tidigare i förmiddags och var på gott humör, då berättade jag att jag köpt en ny balsamspray med Barbapapa på som luktade godisklubba och trodde att Irma skulle tycka det var mysigt... Istället blev hon helt hysterisk över att hon inte hade någon riktig klubba och skrek i säkert tio minuter innan jag till slut lovade henne att köpa en klubba till fredagsmyset imorgon (trots att vi försöker undvika just klubbor då hon blir sockerhög av dem och får riktigt jobbig abstinens när den är slut), så "vann" Irma även den fighten trots att mina intentioner att stå emot trotsattacken var goda... Ja, så ser det ut hemma hos oss en vanlig torsdagsförmiddag ;-)

Ha en mysig torsdag nu, massor med kramar till er!!!

Kommentarer :

#1: Pillan

Ja du dom är för "trevliga" ibland dom små liven Just imagine hur min lilla pree-teen här hemma är... Holy macarony bomber och granater om mascaran är försvunnen och vi inte har tid att platta håret två timmar bara för att gå till playan:/

Kraam P

skriven
#2: Rosahjärtan

Sv:

Jadu det är inte klokt vad lite mat/sovvägran kan ställa till med =).



Dagen blev bra tillslut. Sushi, promenad, massa tid med Gos, lite städning, egentid i form av handling & så fick jag besked att jag kommit in på kursen jag sökt till i höst/vår!



Ser ovan att vi har det väldigt lugnt (peppar peppar) med trotset, själv tycker jag det går i vågor, en vecka totalt kaos, nästa superlugn...



STYRKEKRAM

skriven
#3: Anonym

Hej!



Tack för ditt fina svar, och att du tar dig tid att svara. Jag blev jätteglad!

Kul att hitta nån som tänker lite som en själv.

Ja som sagt detta ämne kan man prata ihjäl sig om. Skönt att man kan bryta av med att Läsa lite i Bajsboken då och då ;)

Kram

skriven
#4: Louise

Hej! Sitter här med Isabella och tittar på fotona av Irma... Isabella - mamma, i want to play with Irma, oh, Irmas mamma, i wanna play with Caroline!

Jag - me too!!

SAKNAR ER, hoppas ni har det helt underbart!! KRAM

skriven
#5: Carolines hemligheter

Louise:

Vännen, det enda som saknas här på kusten är din lilla familj!!! Minns hur mysigt ungarna hade förra sommaren med vinbärsätning och poolbadande i er trädgård och upptäcktsfärder på vår gata, nästa sommar måste ni komma, LOVA det :-)



KRAMAR * 1000

skriven
#6: Rosahjärtan

Sv: Haha det har du rätt i, skulle nog inte " orka" vara nykär just nu haha! Önskar dig en superhelg! Kraaam

skriven
#7: Carla

Hej Igen.



Glömde visst skriva mitt namn förra gången. men du kanske såg att det var jag. Lite ny med att man msåte skriva det varje gång man kommenterar:-)



Men tack igen!!!



Kram

skriven

Kommentera inlägget här :