Spenatspätta med hummersås

Här kommer ett tips på en härlig och lättlagad fiskrätt som passar perfekt efter en dag i solen, portionsförpackade sugarsnaps som ångkokas i micron (från ICA Gott Liv) är en ny bekantskap som också är ett enkelt och trevligt inslag i sommarköket!
Jag improvoserade lite igår med rosévin i såsen istället för vitt och det blev ju riktigt gott, dessutom är det mysigt att stå och laga mat med ett glas gott vin vid sidan av tycker jag :-)

2-3 portioner
1 påse djupfrysta spättafiléer (300 gram)
1 påse färsk spenat
3 dl vispgrädde
2 msk hummerfond
1 dl vitt vin (eller torrt rosé)
1 skvätt färskpressad citron 
salt och peppar
sugarsnaps
pressad potatis eller dillkokt nypotatis
gärna en dillkvist till garnityr

Gör så här:
Tina först fisken. Sätt ugnen på 225 grader. Bred ut den färska spenaten i en ugnsfast form och lägg över fiskfiléerna. Blanda ihop alla ingredienser till såsen och smaka av, häll över fisken. Låt puttra i ugnen (ganska långt ner) i cirka 30 minuter, eventuellt något kortare. Servera med nykokta sugarsnaps och potatis, garnera gärna med dillkvistar och en citronklyfta.

Riktigt gott och enkelt, gärna med ett glas vitt eller rosévin till :-)

Kommentarer :

#1: Katja

Hej! Hoppas att ni trivs bra i nya huset där borta i Vallentuna! Ser med spänning fram emot dina inredningsinlägg, för jag vill se mer av huset!

Vad "wild&crazy" du var i din matlagning... Jag har haft det mesta i vin och spritväg i matlagning, men aldrig rosévin. Det måste testas.



Ha en fantastisk dag!! // Katja

skriven
#2: pillan

Känns ju lite lyxigt med ett glas vin till kocken en tisdag och det är man värd ibland;)

Har också ätit fisk idag... surströmming:) mums för en norrlänning!

Kraam P

skriven
#3: britta bloggar

Gott!

skriven
#4: Petra

ok skönt:)skaftö vet ja inte riktigt vart de ligger men lysekil vet jag:)vi ska till Orust:)brukar åka dit varje sommar,ha en fin o varm onsdag kram

skriven

Kommentera inlägget här :