Saftkalas i trädgården

Igår blev det saftkalas i trädgården för Irma, hennes nya kompis Ella, mormor och mig. Jag gjorde Miras mirakelpaj med tunt skivade rabarber från trädgårdslandet och den blev ljuvlig! Till pajen serverade jag Keldas vaniljsås som vispats fluffig och som jag blandade i en rejäl klick vispad grädde (vispade nog 2 dl), det måste ni bara testa till sommarens goda bärpajer!

Godförmiddag i det underbara sommarvädret! I skrivande stund steker Irma "korv" på grillen (vilket osökt får mig att tänka på när jag och bästisen Louise som små busiga tjejer på landet knipsade av grannens alla fina rosor och stekte på hans grill... Han var milt sagt vansinnig efteråt...) och mormor ligger och rensar ogräs i rabatterna (hennes favoritsyssla och jag tackar ju inte nej till hjälpen, hihi). Majken sover förmiddag och jag passar alltså på att blogga en sväng :-)

Jag ÄLSKAR att bo i hus, tänkte igår kväll när jag skulle lägga mig att det på ett sätt känns som att vi alltid har bott här i Vallentuna! Vissa saker måste ju bara vara "ment to be" för jag känner ett sådant lugn i själen här ute, kanske har jag bott här i ett tidigare liv ;-)

Idag skall jag tvätta en hel massa maskiner samt laga något gott till lunch och middag, det har blivit en hel del helfabrikat de sista veckorna (Findus fiskgratäng, köttbullar, citronbitare, crépes och Keldasoppor...) så nu vill jag verkligen komma in i ett bra "flow" gällande att laga riktig mat! Till middag tänkte jag grilla kycklingfiléer med en god sallad och till lunch får det nog bli omelett med svampstuvning, skönt att ha ICA fem minuters promenadväg bort så att jag lätt kan kompletteringshandla vilket jag behöver göra idag! "Tyvärr" kommer dock flyttfirman för att hämta alla flyttkartonger så jag är lite bunden till huset de närmaste timmarna, de skulle egentligen ha kommit igår men dök aldrig upp vilket var ganska irriterande för då fick vi stanna hemma igår också. Karlar ;-)

Hoppas att ni har en skön dag, nu gäller det verkligen att njuta av värmen och lagra lite sommarminnen till den senare delen av året! Jag skall nog stoppa in minnet från vårt saftkalas igår i minneskortet och kika på det när vinden viner kring knutarna i november eller så! KRAMAR

Kommentarer :

#1: Petra

Jag funderar redan på att gå ut i trädgården för att se efter lite rabarber;)hoppas vi har några kvar,lät himelskt gott det där:)men jag e kass på baka men nu ska vi testa:)ha det gott i värmen kram

skriven
#2: Cia

Hejsan,

Nu är det jag som frågar om Miras Mirakelpaj igen ;-). Hade du nåt potatismjöl till rabarberna eller använde du dom "naturell"? När jag har gjort pajen så har den blivit rätt hård i botten, särskilt mot kanten på formen. Det är inget problem för smaken, är jättegott i alla fall, men lite svårt att skära i pajen. Brukar det bli så för dig också eller har du nåt knep för att undvika det?

Va roligt att ni trivs så bra i nya huset :-). Ska bli kul att se fler bilder sen.

Kram,

Cia

skriven
#3: Susanne

Härligt att ni trivs så bra i huset :)

Ja nu har vi fått värme som heter duga, semester vore skönt men jag får hålla ut ett par veckor till ;)



Kramen

skriven
#4: mammaxtre

Men så gott med rabarberpaj.



Så härligt att höra ihop med huset man bor i. Härligt att ha hittat hem.



Ha det fint i sommarvärmen

skriven
#5: Carolines hemligheter

Cia:

Knepet tror jag är att inte ha pajen för länge i ugnen, i receptet står det 30-40 minuter men jag har tagit ut den efter knappt 30 minuter (28-29 minuter för att vara exakt) och då har den blivit väldigt bra samt att den får dra till sig en stund innan servering.



Jag skivade rabarberna tunt och blandade ner dem i smeten, tog enbart späda stånd (cirka 10 stycken) och inget potatismjöl. Blev jättegott, hela pajen tog slut i ett nafs :-)



Hoppas att du får en skön torsdag, stor kram till dig!

skriven
#6: Malin S

När det känns så bra i både mage och hjärta är det ment to be =)

skriven
#7: Malin S

Inget komplicerat när jag putsar ringarna. En skvätt diskmedel, varmt vatten, låt de ligga där en liten stund, gnugga med tandborste. Voila! Typ som nya =) Blir kanske inget perfekt resultat men duger för mig. Det värsta med mina ringar är att det på insidan är "gropar" där stenarna sitter. När det blir smuts där så gnistrar ringarna inte lika mycket som det är tänkt, och det vill vi ju inte ska ske ;)



Kramisar

skriven
#8: mammaxtre

Jag glömde att svara på din fråga. Jag pendlar 1 tim dit och en tim hem. Åker bil. Så trist. Detta är tillfälligt. Skulle aldrig stå ut i längden.



Ha det gott

skriven
#9: Bella

Saftkalas väcker sköna barndomsminnen :)



Så härligt att ni trivs så bra i huset, vissa saker är nog bara meningen!!



Njut av sköna lediga sommardagar vännen



Kramar Bella

skriven
#10: Cia

Tack så mycket för tipset, har haft pajen rätt länge i ugnen så jag ska prova kortare tid nästa gång. Måste testa att göra den med rabarber snart :-).

Ha en jättebra dag du också.

Kram

skriven
#11: Angelica.lindberg@hotmail.com

Hej

Ja vi längtar också efter hus! Men tur att vi har segelbåt ska bli så härligt att komma iväg nu!

kram ha en fin torsdag!

skriven
#12: Hanna

Gud vad härligt att ni trivs så bra i huset och i Vallentuna men ibland så finns det en mening med allt:) Saft kalas i trädgården låter hur mysigt som helst:))) Stor kram på er i värmen

skriven
#13: Clara

Jag vet inte riktigt hur jag hittade din blogg, men jag är glad att jag gjorde det :). Prenumererar nu på din blogg på BlogLovin'!

skriven

Kommentera inlägget här :