Blommenhof

Innan middagen igår efter en stund i poolen softade Irma och pappa i sängen och kollade på SVT Barnkanalen som hade något musikjippo med Pernilla Wahlgren, Herryes m.fl. Mysigt!

Förrätten bestod enligt menyn av gubbröra på kavring men i verkligheten av rökt lax på mörkt bröd med en kesoröra till, fräscht men Jimmy var nog lite besviken (han älskar gubbröra med en kall öl till)...

Jag valde menyns fiskrätt, röding på en bädd av smörstekt sparris som serverades med dillslungad potatis och en citronhollandaise. Gårdagen var rätt så intensiv innan vi kunde lämna en representabel lägenhet inför dagens visning så när vi anlände till Nyköping insåg vi att vi glömt att packa ner middagskläder till Jimmy... Jag funderade senare under kvällen på vad som är värst; att vara underklädd eller överklädd och kom inte riktigt fram till ett svar på den frågan. Jimmy tyckte hur som helst att det var något jobbigt att sitta i restaurangen i t-shirt och munkjacka bland skjort- och kostymklädda karlar ;-) Vad tycker ni är värst???

Majken skötte sig exemplariskt under middagen med sina nya små godbitar som hon delar systerligt med sin älskade idol Irma :-) Tack igen Susanne, så himla fina är dem!

Dags att sova tyckte mamma och pappa, Irma var dock inte helt övertygad om den saken ;-)

Efter frukosten i morse ville Irma bada igen i poolen, den här flytande baddräkten köpte vi igår på Barnens Hus och tillsammans med sådana där "sockerbitar" som man själv hade som liten trivdes Irma mer än väl i vattnet tillsammans med pappa! När vi har flyttat till Vallentuna skall jag kolla upp simkurser för henne, både för att hon tycker det är mysigt men också för att få möjligheten att hantera vatten på ett bra sätt så att hon lär sig simma om några år!


Irma ger tummen upp till hotell Blommenhof, mysigt med ett litet avbrott från vår just nu stressiga vardag i Sjöstaden :-)


Och så en bild från utsidan också som jag tog innan vi åkte in en sväng i den rätt så mysiga småstaden Nyköping tidigare idag!

Hotell Blommenhof
ligger någon kilometer från E4:an, alldeles i närheten av Nyköping. Jag skulle beskriva hotellet som trevligt, fräscht och barnvänligt! Det erbjuder inga större överraskningar men det ger heller inte intryck av att vara bättre och finare än vad det är... Vill man komma iväg ett dygn med familjen (skall man enbart åka med sin partner för en romantisk minisemester skulle jag nog välja ett annat ställe) så kan jag varmt rekommendera Blommenhof då allt känns så enkelt och smidigt där!

Poolområdet var lungt och kändes anpassat för barn på så sätt att det fanns badringar och bollar att låna, i restaurangen kom maten snabbt på bordet och för de små fanns kritor och pysselpapper att tillgå! Köttbullarna på barnmenyn kändes hemmagjorda och frukosten erbjöd både vuxen-och barnvänliga alternativ. I hotellbaren/loungen fanns två stora "kistor" med diverse leksaker att plocka bland och ett flertal kanaler (även filmkanaler) på hotellrummet för den som vill koppla av med film!

Kanske var det för att jag känt mig ganska sliten den sista tiden men jag tyckte att precis allt var toppen för oss fyra, som sagt är Blommenhof inget lyxigt ställe alls men riktigt funkis och på perfekt avstånd från Stockholm (10 mil)! Jag kände mig nästan lite deppig när vi kom hem idag igen efter knappa 20 timmar på resande fot... Det var så mysigt att bara vara på hotellrummet, i poolområdet och restaurangen och stänga av all hets kring den stundande lägenhetsförsäljningen för en liten stund!

För att summera alla intryck så ger jag Blommenhof ♥♥♥♥ (av fem möjliga) om man åker dit som en sliten småbarnsfamilj i syfte att bara hänga och ladda batterierna för ett dygn eller två :-)

Nu skall jag diska undan efter middagen, det blev en god grön ärtsoppa med rökt skinka och gräddfil (hittade receptet i senaste upplagan av Barn i stan och hottade upp det lite med fler kryddor)! Soppa är ju så gott, varje gång vi äter soppa här hemma kommer vi överens om att äta det oftare men sedan blir det aldrig så av någon anledning... Är väl en vanesak helt enkelt!

KRAMAR

Kommentarer :

#1: Fru K

Ser ut som att ni hade det jättemysigt! Stackars Jimmy bara som hamnade i kläddilemma. Inte lätt det där... Jag hatar att vara överklädd men har vant mig efter ett antal år i kostym på jobbet (vilket känns urtöntigt när killen vid skrivbordet bredvid har jeans och munkjacka!) Angående simskola till Irma så finns det flera bra alternativ och dessutom kan undertecknad ställa upp som extracoach - jag har faktiskt varit simskolefröken för treåringar en gång i tiden! Tänkte förresten svänga förbi med din form imorgon om du är hemma? Kramen!

skriven
#2: Ann-Louise

Ser onekligen mysigt ut. Att bo på hotell i Sverige är jag dålig på men tycker att jag brukar må bra av det med. Ibland behövs det inte så mycket för att man ska känna tillfredsställelse, och som ni har det nu med stress så gör ni helt rätt i att åka iväg! Kul att Irma gillar vatten! Men du ställ henne i kö redan nu för det brukar vara flera års väntetid. Så var det förr iallafall så Bea fick jag åka långt med och Oscar hamnade i kön redan som 6 månader....sen ringde dem typ 4 år senare och hade plats.

Nu är man ju nyfiken också; hur gick visningen, var det många där så det känns bra? Hoppas!!!!



Du skulle kunna förvandlas till Mickan i en handvändning (men vill man vara som hon?)för du har det som krävs...mig skulle man behöva jobba mer med ha, ha. Men jag var sminkad till dagis på min tid, som frissa var man fåfäng ;-)

Bea och jag brukar se "Mickankläder" överallt när vi shoppar, hittade massor i London!!



Ha en bra måndag nu också och jag håller mina tummar än!

Kram Kram

skriven
#3: Sanna

Visst är det skönt att få komma bort hemifrån litegrann särskilt om man som du och jag är mitt uppe i visning och flytt. Hur gick visningarna förresten? Nyfiken!



Kram

skriven
#4: Malin

Vad mysigt det såg ut! Hur gick visningen igår?



Det där med glömda middagskläder har hänt oss också - vi skulle på 50 års-fest hos min tidigare kollega (R:s nuvarande chef) och upptäckte på kvällen att han glömt packa byxor - hade enbart med sig skjorta och kavaj! Han hade shorts och t-shirt när vi kom dit ;-), det var fest från eftermiddagen md övernattning, därav var festkläderna inte på från början!



Vi får höras någon dag och boka in ny lunch, och så klart en fika ute hos oss! A har varit sjuk en hel vecka nu och är inte bra än, men på bättringsvägen i alla fall.



Jag är föräldraledig 7-8 april (R ska på konferens) - vi kanske kan hitta på något då?



Kram Malin

skriven
#5: sofie

Nejmen!



Har du varit i "mina trakter" det var värst! :-)

Vad mysigt att få komma iväg sådär hela familjen! Men ni stördes inte av motorvägen när ni skulle sova? Tycker BH den ligger så illa till tyvärr...



=)



Kramar

skriven
#6: Carolines hemligheter

Malin:

Haha, stackars R :-D Hade han kavaj och shorts då hela kvällen?



Hoppas att visningen gick bra igår, lite retligt dock då vi verkligen slitit för att fått bort allt överflödigt och så valde vi på slutet att låta spjälsängen stå kvar för att montera ner den och köra en extra runda till Värmdö kändes bara för mycket när vi redan åkt dit en vända på lördagsmorgonen (skulle ju städa av det sista och åka till hotellet därefter) men tror du inte att det är just det rummet som vissa har kommentarer kring; att det känns för litet!!! Så nu grämer jag mig förstås över det och hoppas att folk kommer på omvisningen idag då vi nu ställt spjälsängen hos grannen... Alltid finns det något att älta, eller hur ;-)



Stor kram, vi bestämmer en ny tid snarast!

skriven
#7: Fru K

Just nu är hela klädbudgeten tänkt att blåsas på diverse outlet malls i USA nästa vecka!!! Sämre kan man ha det!

Ingen promenad imorgon, jag ska till mamma i Täby och mysa hela dagen! Men jag tänkte svänga förbi med formen om en kvart eller så om det är oki!

skriven
#8: Rosahjärtan

Trevligt att ni valde vår stad för lite familjemys! Har både varit på julbord & bröllop på Blomenhof & tycker maten varit kanon, trevligt ställe, lite lagom sådär! Jadu det där med under & överklädd, lika "pinsamt" båda två, själv har jag en förmåga att alltid ta i för mkt :-). Kram

skriven
#9: Bella

Vilken toppenhelg det ser ut som du haft vännen, först trevlig middag med bloggerskor och sen mysig hotellvistelse med famlijen :) Skönt för er att få komma iväg ett dygn efter sjukdom och husköp!



Håller nu alla tummar för att försäljningen av lägenheten går riktigt bra!



Kramar Bella

skriven

Kommentera inlägget här :