Fräsch laxgryta med koriander

Godkväll! Här hemma är det lugna gatan just nu, Jimmy sitter med Skype på "paddan" och jag på FB här nere ;-) Är det inte kvalitetstid med maken så säg??? Dagen har varit ganska skön och gått fort, imorgon börjar inte jag min utbildning förrän vid sju på kvällen så vi har en fredag tillsammans hela familjen vilket skall bli jättemysigt med korvgrillning och annat! På tal om mat så lagade jag den här underbart fräscha laxrätten förra helgen, lova nu att ni testar :-) Nyttigt och jättegott, jag fullkomligen älskar koriander och gör ni det också så testa!!!

4 portioner
2 rödlökar, ca 200 gram
1 morot, cirka 100 gram
1 röd paprika
1 zucchini
600 gram laxfilé
1,5 tärning fiskbuljong (eller motsvarande)
salt och svartpeppar
0,5 citron
4 port ris/gryn

Kall sås:
1 kruka koriander (halva är till grytan)
2,5 dl turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
1 tsk flytande honung
0,5 citron

Gör så här:
Koka ris/gryn till 4 personer. Skär 2 rödlökar i 1 cm breda klyftor, skala och skär 1 morot i 1 cm breda tärningar. Skär en röd paprika i 2 cm breda tärningar och 1 zucchini i 1 cm breda halvmånar.

Koka upp 6 dl vatten med buljongen i en gryta. Lägg löken och morötterna i grytan, koka i tre minuter. Tillsätt sedan paprikan, zucchinin, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i grytan. Sjud i 3 minuter. Tillsätt sedan tärnad laxfilé och låt sjuda i ytterligare 7 min. Skär en halv citron i klyftor och strö över resten av den hackade koriandern i grytan innan servering.

Den kalla såsen kan du göra medan grytan puttrar (eller tidigare så att den får stå och dra ihop sig en stund). Hacka en kruka koriander, blanda yoghurten med hälften av de hackade kryddorna samt saften från en halv citron, 1 pressad vitlöksklyfta, honung, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i en liten skål. Smaka av.

Kommentarer :

#1: Therese

Gosh vad gott det såg ut=) Blev ju riktigt sugen=) Det receptet ska sparas;)

skriven
#2: Pillan

Ja visst är det lite knasigt vårt beteende nuförtiden...? Jag och Fillan satt igår kväll i varsitt soffhörn och spelade Wordfeud mot varandra.... Ett riktigt alfapet kanske vore på sin plats ??!



Ha en fin fredag Kramar P

skriven
#3: Johanna

Mmmmm ser jättegott ut!



Att sitta bakom varsin skärm händer ganska ofta här hemma också, en sitter vid en laptop, en vid vanliga datorn, en vid tv´n och spelar spel och en vid iPaden :-)

Socialt...näää inget speciellt. Men vad gör man, bara det inte blir så för ofta.



Ha en riktigt fin helg!!



Kramar

skriven
#4: Malin M

Hej fina Caroline!



Så då är det alltså dags att krama musten ur sista dagen innan allvaret börjar?! Hur kommer det sig att utbildningen är förlagd en fredagskväll? Då missar du ju Idol och Skavlan samt allahanda fredagsmysförtäring, hur ska detta gå ;-)?!



1000 tack för receptet! Det kommer jag helt klart att prova eftersom även jag är en korianderälskare av rang! Det är fasiken en av mina favoritsmaker, ju mer koriander desto bättre , slurp! :-D I gengäld tänkte jag ge dig ett liknande recepttips. Även detta en laxgryta med koriander! Tror du kommer tycka om den! Återkommer så snart jag rotat fram den ur mina gömmor!



Önskar dig en härlig fredag tillsammans med dina kära!



Stor kram

/Malin

skriven
#5: Angelica

Låter inte alls dumt får provas!

Önskar dig en skön helg kram Angelica!

skriven
#6: Hanna

Det är som vi då sitter alltid med varsen dator o i helt olika rum:) Såg riktigt gott ut:) måste testas här hemma! krams

skriven
#7: i min lilla lilla värld

Mums säger jag!



Jo, jag köpte en Molo. Hoppas verkligen att den ska vara bra

skriven
#8: Carolines hemligheter

Malin M:

Jaaaaaaa, jag vill ha ditt recept på en laxgryta med koriander!!! Lova att du letar fram det :-)



Nu skall jag lägga mig (man är ju inte 25 längre, haha), stor kram!!!

skriven
#9: Malin

Nu har jag gjort slag i sak och skaffat mig en liten blogg. Ska bli intressant att se om jag lyckas hålla liv i den. Kika in på den vetja, så lovar jag att lägga upp laxreceptet inom kort! =)



Hoppas att allt är bra med dig och att du njuter av en innehållsrik och lärorik utbildning på Bosön!



Kramar

/Malin

skriven
#10: Sandra

Men vad gott det såg ut, det här receptet ska sparas :)



Ha en fin kväll!

skriven
#11: Godis För själen

Ser vansinnigt gott ut....

skriven

Kommentera inlägget här :