Mycket på en dag!

Sötaste Irma (med en brödsmula i mungipan) idag på caféet/konditoriet Kardemumma i Täby Kyrkby, jag som älskar att unna mig en god latte eller en lunch ute är väldigt glad för att det finns ett café på gångavstånd från oss! Det tar drygt en kvart att gå ner till Kyrkbyn och det är väldigt mysiga promenadvägar i villakvarteren, perfekt promenadavstånd om Irma vill gå själv. Kan inte mina vänner inse hur förträffligt det är att bo här ute, jag skickar länkar till Hemnet då och då (ja, jag är fortfarande en Hemnetknarkare fast numera en lightversion vill jag tillägga) till några potentiella husköpare i vänkretsen men ingen har nappat ännu ;-)
Som tur är har Irma börjat gilla pannkakor vilket hon inte gjorde förrän hon upptäckte att grannbarnen mumsade i sig med god aptit i somras, då blev hon över en natt förtjust i dessa små runda godingar! Själv åt jag en räksallad som var helt ok, tyvärr var dressingen typ Italian på flaska vilket jag har väldigt svårt för när man så lätt kan svänga ihop en god vinigrette istället men i övrigt inget att klaga på. Själva caféet är trevligt men något jag VERKLIGEN har svårt för (och det har varit samma sak varje gång vi har varit där) är när personalen låter all disk stå kvar på borden även de stunder det inte är något att göra, jag fick själv en nyttig skola i effektivitet och servicetänkande när jag jobbade på Burger King efter studenten och kan bli smått tokig när man stöter på personal på t.ex. restauranger som inte har de bitarna det minsta naturligt med sig... Ett exempel från i somras var när vi var ett ganska stort gäng i Lysekil som ville äta på Stadshotellet och möts av två grabbar som var totalt menlösa! Istället för att se möjligheten att dra in ett ätande sällskap på 8-10 personer på en halvtom uteservering sade de att det inte fanns något bord (de hade precis satt två personer vid ett bord som hade räckt åt oss alla) och verkade inte ens tänka tanken på att lösa det lilla logistiska problemet vilket hade varit hur lätt som helst! Vi hade väl själva kunnat ta över manövreringen men blev rätt perplexa av sådana totalt handlingsförlamade människor, tänk om ägaren hade varit där! Han/hon borde ju ha blivit skogstokig när man ser sådan total brist på service och säljtänk hos sin personal.
Efter lunchen och lekparkslek gick vi till den second hand med barnkläder som ligger precis bredvid thai/sushihaket i Kyrkbyn och hittade en söt väst till Irma för 65 kronor, hon ville såklart ha den på med en gång men nu hänger den i torkskåpet efter en omgång i tvättmaskinen :-) Jag köper av gammal vana aldrig second hand men fick faktiskt mersmak idag, det finns mycket fint (massor av vinterkläder) och att ge t.ex. 400 för en overall från PoP i gott skick istället för 1800 är ju inte så tokigt!
Den här gatan som heter Härdstigen är min absoluta favorit i området (än så länge i varje fall), husen är nog närmare 100 år gamla men många är renoverade och utstrålar riktig Madickenkänsla! Det finns framförallt ett stort, vitt hus med en stor och underbar trädgård som genomgår en omfattande renovering just nu och det kommer bli helt fantastiskt så jag går och slänger avundsjuka blickar varje gång jag går förbi ;-)
Hemma hos oss igen, Majken skall förstås också få vara med på ett kort! Gullungen sover sedan halvfem så hur natten blir återstår att se... Och tror ni inte att maken väckte mig inatt när han skulle börja rota runt efter en salva och sedan var jag vaken i 3,5 timmar igen! Fast det var ganska mysigt då Jimmy också var vaken så vi låg och pratade om allt möjligt i tre timmar mitt i natten, sedan kom Irma in och hostade så mycket att jag bytte plats med henne. De sista tre timmarna sov jag alltså gott i hennes säng, dock är den alldeles för hård (är en gästsäng egentligen) så nu måste vi snart köpa en skönare till henne. Det tar ju aldrig slut med inköpen men så kanske det är att leva i ett konsumtionssamhälle???

Oj, vad klockan hann bli mycket! Jimmy och Irma är på närakuten i Upplands Väsby då hon troligen har fått en öroninflammation som lök på laxen... Hon började ta sig för ena örat och klaga på att det gjorde ont i eftermiddags och sedan blev det snabbt sämre, lilla skruttan! Hoppas att hon får pencillin, lika bra det. Nu skall jag svänga ihop en kyckling satay med ris, ha en riktigt skön kväll och MASSA kramar till er ♥

Kommentarer :

#1: BloggMamman

Mysigt med ett sådant ställe såpass nära!

Trevlig helg!

Kram

BloggMamman- en humorblogg om BloggMammor & Mammaliv

skriven
#2: Camilla S

Hej.

Nu kan jag inte hålla mig längre. Du har en underbar blogg och nu när du gjorde om den är den ännu bättre. En trogen läsare sedan ett år och lite till.



Kram C

skriven
#3: Carolines hemligheter

Camilla S:

Tack för dina ord, jag blir jätteglad :-) Både för att du gillar bloggen såklart och för att du tycker den blev bättre med nya designen, det tycker jag med!



Hoppas att du stannar här, gillar du mixen eller saknar du något?



Ha en riktigt skön och solig lördag, kramar!

skriven
#4: Marie Å

Åh, jag håller med. Är massor i Lysekil på somrarna, dessvärre finns det inte många restauranger att hurra för. Känns som om det generellt är rätt svajig service däromkring, med tanke på att somrarna borde vara den tid då de får den största inkomsten är det ju lite knepigt...



Härlig bild på Irma när hon tar en liten vilopaus!



Ha en skön helg!!

skriven
#5: Therese

Härliga bilder och dina söta små! Vi åt då lite samma igårkväll :) ang min shopping är det nog 95% nätet faktiskt då jag alltid har så bråttom när jag är på stan. Det har inte varit några återhämtande 6 månader då jag varit hemma om man säger så ;) Tänkte det får bli lugnare till sommaren då jag ska vara ledig 4 månader igen. Hoppas lördagen blir fin här blir det lite fest! kram

skriven
#6: Mammorama

Åh har också en tjej med ont i öronen (igen!) och nu så har vi satt i gång med en antibiotikakur då det inte gick över av sig självt första gången. Var själv ett "öronbarn" och vet hur jobbigt det är med onda öron :-( Hoppas ni fått hjälp och att Irma slipper ha ont! Kram

skriven
#7: Mammorama

PS. Såg att länken till min blogg är fel det ska vara wordpress.com och inte worldpress ;-)

skriven

Kommentera inlägget här :