Vad tycker ni???

Nu när hösten verkligen är på ingående tänder jag gärna doftljus här hemma, det här fick jag förra veckan och det luktar jättegott! Tror aldrig jag har sett just det här märket tidigare, kör oftast på Durance en Provence och Yankee Candle. Kul att prova nya märken!
Försökte få till en fin närbild på ljuset men det är ju så svårt att hitta rätt fokus och när man väl får till en bild kan jag inte riktigt sätta fingret på vad jag gjorde rätt... Jag skulle verkligen vilja gå en fotokurs framöver, min vän Klara som är en duktig hobbyfotograf gav mig en del tips i somras men jag är något av en slow starter när det gäller sådan här typ av kunskap och behöver en hel del upprepning innan poletten faller på plats!

Äntligen är maken hemma igen efter två dagar i Danmark, en natt i veckan kan han få sova borta (i nuläget är det snarare 1-2 nätter i månaden så det är ju inte mycket alls) men inte mer än så... I alla fall inte nu när barnen är så små, vilken skillnad det är att vara två på kvällen och morgonen! Men vi har haft det bra medan han har jobbat, idag var Irma på förskolan i fem timmar och jag hade trevligt sällskap hela tiden av Linda med sin lilla bebis (tänk att det bara är några månader sedan Majken var så liten, jag minns ju knappt längre...). Efter dagis var vi ute och lekte på två olika lekplatser och sedan har vi haft två av granntjejerna på besök i två olika omgångar så Irma är sådär perfekt trött och nöjd som man bara blir efter mycket frisk luft och lek :-)

Igår kväll hade jag en kombinerad TV- och datorkväll för mig själv och jag kan inte låta bli att undra över hur TV3 kan fortsätta att visa Hollywoodfrun Gunilla och hennes (till synes) konstant ledsna och fragila dotter Erika utan att det blir ett folkligt uppror??? Såtillvida inte just Gunilla och dottern (och kanske även Agnes-Nicole för den delen) är riktiga skådisar som får betalt för att ställa upp i serien, kan det verkligen vara på riktigt? Visst förstår jag att man klipper och fixar för att det skall bli effektfullt men vill denna lilla flicka verkligen bli dokumenterad på detta sätt, jag gissar på att hon skulle kunna göra revolt och stämma mamman på ett fett skadestånd om sisådår 10 år... Tydligen inte bara jag som upprördes.

Jaja, nu skall jag inte babbla på om TV3:s enligt mig dåliga smak att visa detta men måste ändå fråga, vad tycker ni om hur man exponerar Erika och relationen till hennes mamma? Jag blir verkligen illa berörd men stänger ju onekligen inte av TV:n så jag bidrar ju själv till att detta fortgår! Från det ena till det andra... Ikväll blir det ett bad för min del och tidig sänggång (helst inte senare än elva i alla fall), somnade sent inatt då jag låg och läste ett par timmar så om man kan kompensera för förlorad sömn tänkte jag passa på att göra det :-) Hoppas att ni har en riktigt skön tisdagskväll!

KRAMAR

Kommentarer :

#1: Zandra- ☆

Tack söta du för dina ord. Du kan konsten att formulera dem väl ♥

Och det är nog så att så länge vi finns, finns Leon.



Jag håller helt med dej gällande fruarna på tv3, diskuterade just det tidigare idag på jobbet, stackars dotter!

Helt galet att man kan sända det...



Nä nu väntar en välförtjänt dusch efter träningen som var den tyngsta nånsin skulle jag tro hihi.

KRAMAR

skriven
#2: Hanna

Jag bara älskar doftljus tänkte jag skulle ta och beställa hem lite nu till höst och vintern så man har hemma:) Det är så mysigt med alla ljus nu när det är så mörkt om kvällarna! Ang svenska hollywood fruarna gunilla så håller jag med dig jag blev så arg när jag tittade igår både jag och J regerade starkt hon är fan inte klok hon! Hade hon bott i sverige hade jag anmält henne direkt!

Kram

skriven
#3: Söderböna

Usch usch usch och fy vilken vedervärdig människa Gunilla verkar vara. Hon ser f-n ut som djävulen själv också......hon ser riktigt ond ut! och framförallt verkar hon ha en riktigt elak och ful själ....som hon håller på. Jag brukar inte titta på detta program regelbundet men igår stod det på och jag, min sambo och mamma var helt chockade. Jag bara skrek rakt ut att det där är ju ren och skär barnmisshandel, min sambo kontrade med att ja den där flickan kommer hittas med en kanyl i armen om sisådär 10 år,,,,,,,,,så fruktansvärt jag klarade inte av att se resten. Hoppas verkligen att någon i filmteamet var mänsklig nog att trösta flickan och göra något åt situationen. Har inte hunnit följa upp nyhetsflödet idag men hoppas att folk har reagerat och att någon i deras närhet har agerat.



Skönt att din hubby är hemma igen så du får lite avlastning, det ÄE ju tufft att vara själv (all heder åt alla ensamstående föräldrar,,,,,,,) var ljuset något du kan rekommendera i doften? vart finns det att köpa? Själv var jag och sniffade på "clean cotton" doften i Yankee candle igår.................Mmmmmmmmmmmmmmm säger jag bara! det får nog bli ett sånt!

skriven
#4: Söderböna

Såg nu att du skrev att ljuset luktade jättegott och att du fått det så ignorera mina tidigare frågor,,,,,,skyller på hjärnsläpp (igen!...hmm) Jo förresten, foto är en stor hobby för mig och i våras tog jag äntligen steget att gå en fotokurs så jag gick foto 1 på Fotografiska akademin på Fotografiska museet och nu i höst ska jag köra uppföljning på delkurs 2, sååååå roligt! Det kan jag verkligen rekommendera, och jag som alltid har närt en liten hemlig (?) fotografdröm inom mig njöt av denna kurs i fulla drag och kan knappt bärga mig förrän kursen börjar känner jag. När du får tid över så kan jag som sagt rekommendera att ta en kvällskurs, eller varför inte en veckoslutskurs.

skriven
#5: Bella

Jag håller med dig till fullo när det gäller Gunilla Persson, har hon några hemma den kvinnan. Så hon behandlar sin stackars dotter, helt sjukt och man vill ju tro att de spelar, men det är väl tyvärr inte så... Såg att Pernilla Wahlgren skrivit ett helt inlägg om Gunilla idag, hon avr hyfsat upprörd hon också och jag håller med henne i allt hon skriver...



Visst är det mysigt att tända ljus på kvällarna nu när mörkret lägger sig tidigare och tidigare!



Hoppas du har en skön tisdagkväll



Kramar Bella

skriven
#6: Fefee

Har bara sett ett avsnitt av fruarna innan och blev då väldigt illa berörd av hur Gunillan ljög för polisen för att kunna lura en av hennes anställda på pengar. Klarade inte av att titta mer sen. Hon är inte en "annorlunda fågel" hon är personlighetsstörd. Så trist att den typen av människor och beteende får så mycket utrymme i vårt samhälle idag.



Tack för en trevlig blogg! Brukar gå in här regelbundet och läsa!

skriven
#7: Rosahjärtan

Det som skrämmer mig mest är hur hon är när inte kameran är med. Stackars barn!

skriven
#8: Pillan

Hon är ju helt makalös den kvinnan -Det är bra att du kräks jag bad Jesus om det...?! Ehhh ... okej..?!

Well well nåt annat istället. jag ska gå en liten fotokurs i slutet av oktober, bara nån slags intro men vill gärna som du utveckla detta mera! Men man får börja smått;)

Kram

skriven
#9: Petra

Ni har sååå fint i erat område,älskar att ta den vägen när det blir tillfälle för PW.

Ja du dessa svindyra hus häromkring,man blir lätt avis och drömma kostar ju inge eller?

Håller med om den galna hemska Gunilla Person hon är ingen trevlig pööörson.

Tycker synd om hennes dotter,hon är ju helt tom i sin blick och mår så dåligt så hon måste kräkas in för varje uppträdande men det är väl gud som gör att hon kräks engligt den emska mamman,Ja hon är nog dokusåpans vidrigaste människa genom tiderna.



Ha en bra dag,lite kyligare idag:(



Kram

skriven
#10: Malin M

Håller helt och hållet med! Vilken läskig människa den där Gunilla verkar vara. Det måste, måste, måste vara som så att produktionsbolaget drilla Gunilla till att göra vissa saker för att få bra teve. Hoppas jag! Oavsett detta är det något som fattas denna tragiska människa. Det är så tragiskt när föräldrar drillar sina barn för hårt. När de lär barnen att det viktigaste i livet är att lyckas, att prestera, prester, prestera! Som det ser ut i programmet blir ju stackars, timida lilla dottern berövad på barndomen!



Doftljus ja!! Visst är det mysigt! Min nuvarnde favorit är Voluspa's Makassar Ebony & Peach. Åhh, blir helt salig när jag inandas doften! Gillar även Byredos doftljus. Innan såldes de på Rädda Barnens Webshop, så jag brukade beställa dem den vägen. När man samtidigt gör en liten god gärning känns priset mer överkomligt!



Nu är förmiddagsrasten slut! Ha en bra dag och hoppas att du blivit frisk! Själv är det status quo. Jag är för frisk för att ligga i sängen men för sjuk för att exempelvis träna. Känns som att den här förkylningen kommer bli lååångdragen.



Kram

/Malin M

skriven
#11: Carolines hemligheter

Söderböna:

Åh, vad roligt med din fotokurs och att du verkar vara så nöjd med den! Jag måste genast kolla upp när de startar nästa omgång för nybörjare :-)



Clean Cotton är en favorit, lite samma känsla som jag får när jag använder Clean (parfymen)! Förra julen bunkrade jag upp med juldoftande ljus från Yankee Candle, det var verkligen effektfullt :-)



Ha en skön onsdag, stor kram!

skriven
#12: Carolines hemligheter

Fefee:

Huvudet på spiken tycker jag, jag håller verkligen med dig om denna människa! Dottern verkar ju fortfarande vara en mjuk peson, hoppas att det håller i sig och att hon inte färgas för mycket av modern...



Tack för dina ord om bloggen, ha en riktigt skön onsdag!



KRAM

skriven
#13: Carolines hemligheter

Malin M:

Jag såg en dokumentär för några år sedan om mammor i USA som släpar sina små döttrar land och rike runt för att ställa ut dem som rashundar på podier för bedömning... Kallas väl skönhetstävlingar och i min värld är det SÅ tragiskt!!! Små tjejer (de minsta kanske inte mer än fyra år) med smink, högklackat och begynnande magsår för att de redan lärt sig vad som räknas enligt deras mammor och de som bedömer tjejerna... Vidrigt och Gunilla känns precis som en sådan mamma, inte en tanke på vad som är bäst för dottern. Egentligen.



Ha en bra onsdag och hoppas att den där jäkla förkylningen försvinner snaaaaart!



KRAM



PS. Vart tränar du någonstans, är du nöjd med stället? DS.

skriven
#14: Rosahjärtan

Hoppsan! Tack!



Önskar dig en Härlig dag!

skriven
#15: Cia

Hejsan,

Håller med dig helt och hållet om Gunilla. Jag tittade en del även på Svenska New York-fruar när hon var med och tyckte redan då synd om dottern även om det som visades där inte var lika illa som nu. Undrar också hur TV3 tänker när dom visar programmet. Ok att exponera en vuxen människa som valt det själv men när det är barn inblandade så måste man tänka efter lite extra.



Jag använder inte doftljus så jätteofta, får tyvärr så lätt ont i huvudet av det även fast det inte är så jättestarka dofter. Har inte provat så väldigt många olika sorter ännu i och för sig.



Ha en fortsatt trevlig vecka!



Kram

Cia

skriven
#16: Söderböna

Mmm ja det får nog allt bli ett inköp med den där doften clean cotton för det var det fräschaste jag doftat på länge! :-) Förresten jag såg att Fotografiska även har kurs i matfotografering, verkar grymt kul och det är mer som en heldags workshop men den var naturligtvis fullbokad.

skriven

Kommentera inlägget här :