Blodpudding på Carros vis

Blodpudding kan jag bli riktigt sugen på mellan varven men jag är väldigt noga med hur den skall tillagas för annars kan jag inte äta... I övrigt är jag rätt så enkel när det gäller mat men just med blodpudding MÅSTE den vara på mitt sätt ;-) Skuren i tunna skivor och välstekt i mycket smör så att den får en knaprig yta. Som tillbehör gör jag gärna en egen specialare! Jag klipper ett paket bacon i tunna remsor som får steka tills det är lagom knaprigt, i med ett tärnat (gott och saftigt) äpple och låt det bryna med en liten stund. Salta varsamt och peppra med grovmalen svartpeppar. Precis innan servering vänder jag i 3-4 matskedar lingonsylt och toppar blodpuddingen med denna varma röra, jättegott!
Sann lycka är när ens barn äter riktigt bra, Irma tryckte i sig hela tre skivor blodpudding i ett nafs igår så då får denna gamla paradrätt hamna bland mina recept på favoritmat (nåja, så mycket till recept är det ju inte om man inte gör sin egen blodpudding men det kan vi väl ha överseende med...)

Alldeles strax skall jag åka en snabbis till Täby centrum, jag måste inhandla lite saker och ikväll passar det bra. Dagen har gått så rasande fort, fick inte gjort någoting vettigt känns det som medan Irma var på förskolan! Jimmy är sjuk och jobbar hemifrån så rent fysiskt är han närvarande men inte mentalt, undrar om det ändå är därför mina rutiner inte blivit så bra idag...

Vi hörs senare, ville bara kika in en snabbis med ett litet middagstips och en hälsning :-)

KRAMAR

Kommentarer :

#1: Ann-Louise

Säkert Jimmys fel, tycker vi skyller sånt på männen (fniss). Och sjuka män är inte roligt alls....



Så du har bokat? Bra! Skicka gärna över biljetten, som du skrev, så jag får se och med ditt kontonr. så jag kan göra rätt för mig ;-) Får lite ångest över din "blisnyggtillMilanotanke"...här krävs mer än några veckor så jag väljer att må bra istället för att späka mig ;-) kanske helt fel men just nu helt rätt. Ses vi den 7/10??



Kramar

skriven
#2: Linda

Hej den nya designen får jag upp i explorer och chrome men inte med firefox=)

skriven
#3: Söderböna

Det där såg jättegott ut, jag tycker också mycket om blodpudding och jag vet att jag var lite ensam om det när jag var liten. Ska testa din variant med äpple i förutom baconen. Idag har vi firat vår lilla 1 års kille hela dagen, det blev ett litet spontankalas med några kompisar från mammagruppen också....så lagom tills pappa kom hem var både jag och lillkillen supertrötta men lyckliga såklart! :-) Det blev en köpttårta från Gateau vid Sockenplan (slurp) så här första tårtan sen har svärmor lovat att ta med sig en hon har bakat när de kommer till helgen men receptet på din tårta ska vi definitivt prova någon annan gång! :p)

skriven
#4: KarolinaM

Ville bara säga att jag gillar din blogg jättemycket! Älskar att den inte är sådär rosenröd och käck. Och du har så många kloka tankar, och den är så inspirerande!



KramK

skriven
#5: Malin M

Blodpudding känner jag mig inte så sugen på. Men tillbehöret lät ju smaskigt! Kanske man kan ha till nåt annat istället... potatisbullar eller ugnspannkaka kanske?! Blodpudding finns dock med på ett av vardagsfavoriterna ändå. När tiden inte riktigt räcker till är det perfekt att ta till denna snabblagade (och järnrika) rätt till barnen. Jag och mannen får hålla till godo med nå't annat! :-)



Jaså, du sprang åxå runt i Täby Centrum idag! Såg dig inte, men så är ju centrumet ganska stort!!



Såg att du frågade var jag tränar! Gym och Sim! Det är verkligen hur bra som helst! Är grymt nöjd! Så fräscht, stort, otroligt bra instruktörer, roliga gruppass, finfina omklädningsrum och så finns ju möjligheten till bad. Min dotter går på dansskola på Gym och Sim och det tycker hon är jätteskoj!



Ha en skön kväll!



Kram

/Malin

skriven
#6: Carolines hemligheter

Karolina M:

TACK, jag blev jätteglad av din kommentar!!! Det är precis så jag vill att min blogg skall vara :-)



Ha en underbar eftermiddag, stor kram!

skriven
#7: Söderböna

Jag instämmer på det verkligen, är så glad att jag hittade hit till din blogg, den är verkligen en perfekt blandning av sött och salt. Jag tror många med mig uppskattar att du vågar skriva som det är, att allt inte är gulligull hela tiden utan att livet ibland faktiskt kan vara ganska tufft ibland samtidigt som du kan skriva om inredning, restaurangbesök och annat som gör livet värt att leva. Kan ofta tycka att många bloggare skriver så himla ytligt, att det är bara yta om inredning, skönhet, mode och vilka framsteg deras små ögonstenar gör, inget ont i det men livet ser ju inte ut så för de flesta. Livet är också en måndag morgon men regn utanför fönstret, gnälliga barn, gräl med sambon/maken deppighet och annat som kommer i vägen för lyckan men huvudsaken är ju att man inte bara skriver om det eller vice versa om ytliga ting.

skriven
#8: Carolines hemligheter

Söderböna:

Vad mysigt ni verkar ha haft det på sonens födelsedag, gissar att helgen varit fullspäckad med mys :-)



TACK för dina ord, du skriver ju så himla bra! Har du inte funderat på att börja blogga ;-) Och jag suger åt mig, blir verkligen glad av att få sådan fin återkoppling på det jag skriver och visar upp här på bloggen!



KRAMAR

skriven
#9: Carolines hemligheter

Malin M:

Jag är verkligen sugen på att börja träna på Gym & Sim, har dock kort på Puls & Träning i Täby Kyrkby som är upptecknat till mars nästa år... Sämsta affären jag gjort tror jag, köpte kortet när vi bodde i Hammarby Sjöstad och typ dagen efter upptäckte jag att jag var gravid med Majken och började må grymt illa i några månader... Så jag har faktiskt inte varit där en enda gång (frös kortet efter 4-5 månader då men det tinades upp igen för ett tag sedan) och jag funderar på att ignorera att jag betlar 329 i månaden för ingenting och börja på Gym & Sim istället där det finns riktiga pass och inte bara trista maskiner!



Hoppas att ni har en riktigt skön lördagskväll hemma hos er, kramar!

skriven
#10: Malin M

Nej, vad tråkigt med ditt dåliga köp. Känns ju så onödigt att betala pengar för en tjänst man inte nyttjar... :( Det låter dessutom inte som något vidare bra och kul gym?! För att få rutin på träningen tycker åtmionstone jag att det är viktigt att man känner sig nå't sånär inspirerad och gillar de träningsformer som erbjuds på anläggningen, annars blir det lätt att man bara åker dit lite sporadiskt. Gym&Sim är ganska dyrt, men jag tycker som sagt att man får valuta för pengarna!



/Malin M

skriven
#11: Söderböna

TACK! det var roligt att höra att du tycker om hur jag skriver också! Jag har alltid gillat att skriva, tycker faktiskt det är enklare att uttrycka sig många gånger i skrift, det är väl att man vågar ta ut svängarna lite mer och uttrycka sig på sätt som man kanske inte skulle våga irl. Jag bloggar faktiskt och har gjort i flera år framförallt mer sen vår son kom till världen, men jag har bloggen bara för våra familjer som bor på avstånd som ett sätt för dem att vara delaktiga i våra liv och också som ett tidsdokument för våra son att kunna läsa tillbaka i) Vet inte kanske är för feg att ha en offentlig blogg, gillar ju att skriva och så men är väl kanske rädd för att det ska locka till sig en massa knäppgökar som vet allt om en....får väl ta mig en funderare till på den punkten.

Jo tack helgen har varit helspäckad med svärföräldrar på besök och andra släktingar på min sambos sida, jättekul men också intensivt och inte helt smärtfritt att ha svärmor med allt vad det innebär boendes inom samma väggar..;) MEN i lördags tog vi en spontanövernattning på ett hotell här i stan, första natten vi var ifrån vår lilla kille sen han kom till världen för ett år sedan. Det var välbehövligt kan jag säga även om jag fällde tårar när vi skulle gå...(så himla känslosam så hälften kunde räcka...) Jag kan verkligen verkligen rekommendera det hotell vi bodde på: Elite Marina plaza tower vid Saltsjöqvarn, alltså nära Sickla/Hammarby sjöstad, båten Emelie stannar ju där. Antar att du redan varit där i närheten men som sagt annars kan jag verkligen tipsa om en promenad och kanske en brunch eller ännu bättre en övernattning på det hotellet. Vi bodde i en minisvit på 35 kvm med underbar havsutsikt för 1050:- för en natt, vilken tur att booking.com finns ibland! :-) Vi var såå trötta och stressade när vi kom dit efter allt som varit sista veckorna (min sambo är i sluskedet av sin avhandling och jag har ju inte mått så bra med inflammation i kroppen och en jobbig yrsel samt 1 års kalasplanering, bakande och firande på det..) Hotellet har en jätteskön pool och jacuzzi så vi drack ett glas bubbel på hotellrummet sen gick vi ner och badade och guuuuuuud så avslappnad och trötta vi blev på det då :))Vi båda somnade i luften när vi låg och pratade....ha ha romantiskt va! Men skönt var det att idag vakna upp till soluppgång över vattnet, en ensam segelbåt som ljudlöst gled förbi.....

skriven
#12: Carolines hemligheter

Förstår precis vad du menar, att det är enklare att ta ut svängarna mer i det skrivna ordet! Vad bra att du har hittat bloggen som ett forum redan, gissar att era nära och kära uppskattar den mycket :-)



Jag startade faktiskt upp en till blogg för några år sedan, under en period då jag mådde ganska dåligt och där jag skrev helt anonymt (berättade inte ens för maken om den bloggen) men det blev ganska snabbt rätt så splittrat så jag slutade igen även om jag ibland kan känna ett behov av att skriva mer än vad jag gör. Är ju ändå ganska ärlig på bloggen men vissa saker känns ju inte bra att skriva inför "hela världen"...., sådant som berör andra t.ex.



Vad roligt att ni var på Elite Marina Plaza Tower, där var vi också för nästan ett år sedan :-) Var tvungen att gå tillbaka i bloggen och kolla när det var:



http://jagsaracaroline.blogg.se/2010/october/utkast-okt-16-2010.html



Det var så lyxigt att komma iväg en natt, vi gjorde det ett par veckor innan bf med Majken och det var helt underbart! Nästa gång är jag sugen på stadshotellet i Sigtuna som jag har läst mycket gott om och det ligger så fint till i mysiga Sigtuna, ett tips till er också om ni har fått mersmak nu :-)



Låter som en härlig helg, vad bakade du för gott nu då? Blev det något ur boken med 1001 recept? I sådana fall vill jag ha nummer på recepten :-)



Hoppas att du har en skön kväll hemma hos dig, kramar!

skriven
#13: Söderböna

Vad roligt att ni också hade bott på det hotellet! :-) Verkligen jättekul att se ett gammalt inlägg från din blogg! ja vi var verkligen helnöjda, var ni nere och badade i relaxavdelningen med? har för mig att de snart ska börja med spabehandlingar där snart, kanske något för min kommande tjejträff med gamla kompisar hemifrån som ska sammanstråla här i Sthlm någon gång under hösten. Jag har också tänkt att starta någon "hemlig" blogg och skriva av mig, men det tar tid och just nu har jag fullt upp bara med att hinna med den andra bloggen (tack gode gud för mobilbloggandet det går så mkt snabbare) och även att följa andra bloggar. Jag har alltid älskat att skriva, när jag var liten hade jag typ 100 brevvänner ett tag :)) och när jag bodde utomlands i tidigare år (innan mobilanvändandet exploderade) skrev jag jättemycket brev till de där hemma och det är kul att titta tillbaka på dem nu.

Förresten jag älskar Sigtuna så jag kan tänka mig att stadshotellet där är jättemysigt, vi var i Sigtuna i början av december förra året, mycket snö och såååååå mysigt att strosa runt. Funderar att i år åka på deras julmarknad det ska ju även finnas en på det närbelägna slottet som jag inte kommer ihåg namnet på nu, Steninge? har du varit på julmarknaden där? Jag bakade blåbärsmuffin och även "tiger" muffins eller ja du vet vad jag menar som marmorerad sockerkaka, fast med muffins. Sen hade ju svärmor med sig tre olika sorters som hon hade bakat så det räckte och blev över.

skriven

Kommentera inlägget här :