Åter mot huvudstaden...

Med handen på hjärtat så är det med ett uns av vemod jag lämnar Göteborg och några fantastiska dagar bakom mig. Sittandes på tåget med mina jobbpärmar i knäet lyssnar jag på Kent (nostalgi) och tänker tillbaka på de senaste tre dygnen. Jag älskar Göteborg men jag är ändå glad att jag bor i Stockholm för det gör att min gamla hemstad känns som ett lyxigt resmål som jag känner utan och innan men aldrig tröttnar på!!! Att ha och äta kakan på något sätt...

På tal om kakor har det blivit en del godsaker under helgen även om de andra måltiderna till största del varit LCHF, känns helt ok men nu drar jag ner på sockret igen för att komma i balans. Funderar på om jag skall förhålla mig till socker på samma sätt som jag gjort med feströkning när jag var yngre! Nu är jag ute så sällan så jag röker kanske någon enstaka gång om året men för fem år sedan kunde det bli ett par gånger i månaden men aldrig till vardags, det skulle inte falla mig in att göra det. Tänk om jag kunde äta socker på semestrar och till fest men inte varje dag, det vore ju otroligt skönt att ha den kontrollen och tygla suget... I övrigt funkar min egen version av LCHF väldigt bra, känner mig pigg och saknar inte ris, pasta, potatis och bröd vilket förstås underlättar det hela!

Hoppas att du får en härlig kväll, kramar!

 

Kommentarer :

#1: AnnaMalin

Sv: Tack snälla du!



Härligt att du funnit den LCHF-variant som funkar för dig :-) Helt rätt, man ska göra det som känns bäst för en själv. Tror din version gällande socker passar mig ganska bra också, skulle inte kunna plocka bort det helt och kan vara nog bestämd mot mig själv (för det mesta... hmm!) om jag bestämmer mig att bara äta det vid vissa tillfällen, vissa helger osv. Men det sist nämnda kräver nästan att min sambo också bestämmer sig för det :-)



KRAM till dig!!

skriven
#2: Lena

Välkommen hem :)

Åhhh den där fikan ser alldeles ljuvlig ut :) Är såå imponerad av alla er som klarar utesluta pasta, ris, potatis och bröd.

Njut av dagen!



Kram

skriven
#3: Therese

Jag måste med hitta något som passar mig...måste få bort grav. kilona snarast men jag hade ju ont av min foglossning kan fortfarande känna av den. Men nu kan jag nog börjar röra mig mer. Kan den 16e funka för dig på onsdagen? ska försöka fixa barnvakt. kramar

skriven
#4: Johanna

oh, det där såg riktigt smarrigt ut! :)

hoppas du haft en fin valborg :)

skriven
#5: Rosahjärtan

Hoppas ni haft Fina dagar! <3

Hur tycker du det funkar utan ris/potatis/pasta, själv är jag förvånad över hur LITE jag faktiskt saknar det =)



Men socker & sötsaker är en annan sak, åt en så gudomligt god chokladsås i Tyskland i helgen att det vattnas i munnen bara jag tänker på det -tur att det finns i Tyskland & inte på en restaurang nära mig ;-)



KRAM

skriven
#6: Erika

Men HUR gott såg inte det DÄR ut! mums

skriven

Kommentera inlägget här :