Jättegott (LCHF) fröbröd

Nu är jag äntligen tillbaka i rätt riktning, jag märker så snabbt att LCHF funkar bra för mig och att slippa brottas mot ett ständigt sockersug är ju värt alla (eventuella) uppoffringar jag kan tänkas göra. Dessutom så är det ju faktiskt inte så stora uppoffringar ändå eftersom det finns goda substitut till det mesta. Som bröd, det går ju att äta riktigt härliga smörgåsar även om man kör LCHF vilket är trevligt eftersom jag i alla fall gärna äter några goda mackor då och då! 

Det här receptet hittade jag hos Åse med den toppenbra (LCHF)bloggen 56 kilo och gjorde några små justeringar bara och det blev supergott! Och grymt enkelt att göra, perfekt att slänga ihop till helgfrukosten för att få nybakat bröd att lyxa med :-)


8 bröd

3 dl (knappt) smakrik ost (jag tog 1,5 dl parmesan samt 1,5 dl stark prästost)

3 ägg

0,5 dl mandelmjöl

0,75 dl solroskärnor

0,5 dl skalade sesamfrön

0,25 dl hela linfrön

1 msk fiberhusk

1 tsk bakpulver

smör/smörolja till plåten


Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla ingredienser i en skål, bred ut i en liten ugnsform som du smörjer med ett tunt lager smör eller smör- och olivolja. Använd sked och en kniv, snygga till kanterna. Ställ in i ugnen (jag bakar nästan alltid på skenan under mitten) i 15 minuter, låt sedan plåten svalna en stund. Dela brödet i åtta rutor (eller mer om du föredrar det). Servera gärna direkt med t.ex. smör (som får smälta lite på brödet, mmm), lagrad ost, rökt kyckling (tunna skivor) och lite sallad eller annat grönt på. Njut!!!

 

Andra pålägg jag skall prova på dessa smörgåsar framöver är leverpastej med stark ost och Mor Annas gurka (kanske inte så LCHF men 2-3 skivor kan ju inte skada), hemmagjord skagenröra med lite dill, citron och sallad, kokt ägg med kaviar och kanske en god tonfiskröra (jag gör en grym, måste kolla om jag har lagt ut recept på den någon gång). Vilket/vilka är dina favoritpålägg?

Kommentarer :

#1: Cathrin

Jag brukar också göra det där brödet, det är verkligen supergott. :)

skriven
#2: Carolines hemligheter

Ja, det var verkligen en positiv överraskning!!! Hur gott som helst :-) Nu är jag sugen på att testa Åses recept på frukostfrallor samt formfranska, har du gjort det?



Ha en härlig dag, kram!

skriven
#3: Anna - Starwoman

Men mums vad gott det brödet såg ut oavsett om man går på LCHF eller inte, lät som många goda ingredienser :-)



Den 14:e ska jag på Lexintons modevisning, så är upptagen en massa just den veckan (såklart, hmmm!) men ni får väl gå utan mig så får jag hänga på nästa gång i så fall, känns ju som att det är jag som strular mest i denna fråga, fast ofrivilligt "strul" såklart :-)



Stor kram

Anna

skriven
#4: Ann-Louise

Ser att Anna inte kan den 14..buuuhh...och klart du ska med! Vi hittar ett annat datum helt enkelt!



Har en bal att besöka den kvällen med, så nu gör jag det och tittar på niorna i galakläder :-))



Kom med datumförslag!!



Kramar!!

skriven
#5: Bella

Vad gott för dig att LCHF fungerar så bra. Det är ju så att man får hitta det som är bra för en själv :)



Hoppas veckan börjat bra!



Kramar Bella

skriven
#6: Mamma till William och Wilma

Tänkte baka det i dagarna..Ha en fin kväll söta.kram

skriven
#7: AnnaMalin

Det såg fantastiskt gott ut, vi som älskar att göra eget bröd (och gärna hälsosamt sådant) ska nog testa detta! :-)



KRAM

skriven
#8: Rosahjärtan

Vilket toppenbröd! Ska provas när suget på bröd kommer, för än är det inte här! :-) Kram

skriven
#9: pillan

Mmmm smaskigt! vad skönt att du mår så bra på lchf kosten! Provade lite på "skoj" i fyra dagar men jag är verkligen kolhydratberoende... GI passar mej lite bättre;)



Kramar P

skriven
#10: Anna - Starwoman

Saknar dina blogginlägg och saknar dig också! Var ju sjukt länge sedan vi sågs nu :-(



Hoppas ni har det bra i a f hela familjen. När har ni semester förresten? Blir det västkusten för er del i sommar också? Vi kommer nog vara mest i de trakterna under våra veckor. Vore ju kul att ses där nere i så fall, antingen mötas upp någonstans eller ses på annat vis!



Stor kram

Anna

skriven
#11: Malin

Hec Caroline!

Vilket gott bröd! Det måste jag prova någon gång! Beundrar alla LCHF-are, jag har inte karaktär så det räcker. Älskar, älskar bröd... ja, inte tråkiga färdiginpackade butiksbröd... men hembakta... eller att gå till Stenugnsbageriet här i byn å köpa en god Levain... och sen en latte till det... det är så mycket livskvalitet för mig. Men samtidigt kan jag känna att min kropp kanske skulle må bättre av att dra ner på kolhydraterna. Funtar på GI. Provat det? Tror det skulle passa mig bättre, men båda "lvisstilsdieterna" har för- och nackdelar, som med allt annat här i livet!

Hoppas att du mår fint och att du och din familj får en härlig midsommar. Vi ska åka ner till Skåne, till Åhus, och fira midsommar med mina föräldrar, syskon och syskonbarn. Ska bli mysigt, fast tyvärr ska det regna i Skåne på fredag.... :-/

Ta hand om dig och kram!!

/Malin

Svar: God kväll, hoppas att du har en skön midsommarvecka och laddar för en riktigt härlig helg :-)
Jaaaa, det där med LCHF... Det är inte riktigt min grej (fullt ut), det är bara att erkänna. GI känns mycket bättre, inte så extremt. Jag älskar också bröd och har haft en riktig frossarperiod på den fronten, vi besökte Subway med tjejerna i Vallentuna Centrum i helgen och det var ju en positiv överraskning, riktigt fint och fräscht där inne! Och jag älskar ju deras tonfisksub, på parmesanbrödet och med alla tillbehör och het sås (och så skall den vara varm förstås så att osten smälter), då är det SVÅRT att bojkotta kolhydrater ;-)

Hoppas att du får en riktigt fin midsommar med nära & kära, stor kram till dig!!!
Caroline

skriven
#12: Carolines hemligheter

Måste bara prova och se vad som händer, kommer min bild med nu :-)

skriven

Kommentera inlägget här :