Morgonstund...

Imorse åkte kameran fram då jag vaknade innan klockan ringde och kände mig oförskämt pigg, dock vaknade även Irma strax efter sex och var oförskämt pigg även hon så jag hann aldrig med att blogga... Det är ju så underbart att traska ner i huset som inte ligger inbäddat i vintermörker utan istället får man en ljusinjektion det första på morgonen, ursäkta att jag tjatar men jag älskar denna tiden på året när ljuset kommer tillbaka och vittnar om vad som komma skall!

Under de mörkaste månaderna har spisen arbetat flitigt med att sprida värme och hög mysfaktor men nu känns det inte lika vitktigt att tända en brasa om morgonen även om det är ruggigt ute... Jag är ganska frusen av mig så vi har det alltid rätt så varmt här hemma, ett kallt hus är inte min melodi, usch för att frysa!!!

Nu skall jag strax lämna skeppet för idag, har haft en bra jobbdag och hann även med ett besök till Bruka Design på lunchen. Jag är ute efter nytt porslin som fungerar både till vardags och fest och tycker att Bruka har fina tallrikar som inte är jättedyra, kanske blir det en vända dit imorgon också för jag kunde inte riktigt bestämma mig idag.

Ikväll har jag och Jimmy myskväll framför TV:n precis som vi har varje måndag och jag står i valet och kvalet om jag skall köpa med något gott till kvällsthéet... Jag vet att jag har frågat förut (har alltid varit väldigt nyfiken på hur andra äter och tänker kring mat, hihi) men hur tänker du kring det här med sötsaker och att äta godsaker på vardagarna? Är det big nono eller äter du något gott om du blir sugen oavsett veckodag? Ibland känner jag mig som ett praktexempel på någon med dålig karaktär men samtidigt gillar jag ju att sätta guldkant på tillvaron oavsett om det gäller att plocka fram några goda ostar på en tisdag, köpa med ett härligt badskum på en onsdag eller lyxa till med en skål chokladpraliner på en torsdag... Livet är ju här och nu men om man alltid "unnar" sig så blir ju själva unnandet inget speciellt till slut. Ja, vad vet jag.

Ha en riktigt skön måndagskväll, stor kram till dig ♥

Kommentarer :

#1: Johanna

Håller med, det är ju sååå skönt när det är riktigt ljust på morgonen. Man blir ju både piggare och gladare.



Ang din fråga om godsaker... Hmmm jag försöker hålla mig till att äta något extra till helgen, men ibland blir suget för mycket och jag kan unna mig något ibland även på en vardag.

Livet vore ju så mycket tråkigare annars.



Bruka är en favoritbutik, får kika in där för det var länge sedan nu. Deras porslin är jättefint. Hoppas du hittar det du vill ha.



Kram!!!!

skriven
#2: Bella

Visst är det härligt att vakna och det är ljust ute, jag älskar det också och det känns som att man får mera kraft och energi av ljuset och man blir gladare!!



Jag är också så frusen och vill ha det varmt här hemma, sambon är raka motsatsen och alltid varm så det är en ständig kamp för att få ha varmt här hemma. Jag får ju så ont i kroppen när jag fryser så det är viktigt med värmen för välbefinnandet...



Dem har kollat sköldkörteln på mig för flera år sedan och då var den okej. Jag borde nog egentligen testas igen för både det ena och andra, var länge sedan de tog blodprover på mig, kollade upp både det ena och andra. Får nog ta tag i det... Hur går det för dig? Har du fått medicin?



Intressant studie om sömnen som Jimmie läst, känns ju avigt att sova 4 timmar gå upp och sen sova igen, man har ju hört att det är så viktigt med sammanhängande sömn, men det är ju så vi är lärda :)



Hoppas Ni får en mysig måndagkväll och jag tycker att det är helt okej att unna sig godsaker även på vardagarna i lagom mängder!



Kramar Bella

skriven
#3: Annas inspirationa

Fina bilder från huset! :) Åh jag håller med dig om ljuset, man blir en helt annan människa när ljuset kommer.



Jag vill också ha varmt!!! Är frusen av mig och braskaminen (och jaccuzzin) är det bästa med hela vårt hus ;)



Har du börjat medicinera för dina besvär med sköldkörteln?



Godsaker...jag vill helst bara äta godsaker på helgen men det går oftast sådär med den saken...



ha en fin kväll

KRAAAAAM

skriven
#4: Anna

Visst är det härligt med ljuset på morgonen. Jag försöker att inte unna mig varje dag, men då jag håller igen på kolhydrater så funkar ju just ost väldigt bra eller bär;)

skriven
#5: Rosahjärtan

Jag förösker att bara äta sötsaker på helgen. Men jag kan absolut äta lite ost eller lite parmaskinka med mozarella & balsamico, granatäppelkärnor & pinjenötter en vardag för lite extra lyx =) Usch vad sugen jag blev på det bara för att jag skrev det...

skriven
#6: Malin S

Jag äter absolut gott även på vardagarna och tycker inte om tanken om att helgen ska vara "bättre" än andra dagar (det blir de ju rent automatiskskt eftersom man då kan umgås hela familjen och så). Däremot föröker jag tänka efter så jag inte hamnar i slentrianätande. Alltså att det bara slinker ner och jag inte riktigt uppskattar eller känner smakerna. Men annars tycker jag varje dag ska ha sin guldkant oavsett om det gäller något ätbart eller annat =) Kramis

skriven

Kommentera inlägget här :