Det perfekta LCHF-brödet

 
Jag älskar smörgåsar och har bakat en hel del lowcarb bröd de senaste åren. Tycker att jag hittat en flera schysta varianter men den här limpan som jag själv till viss del experimenterade fram härom sistens slår alla andra varianter med hästlängder!!! Otroligt gott, saftigt och känns som ett riktigt, härligt, hembakat bröd <3 Du måste helt enkelt testa detta recept, lova mig det.
 
4, 5 dl mandelmjöl
6 msk sesamfrö
6,5 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
1 msk pofiber
1 msk krossade linfrön
1,5 tsk salt
6 medelstora ägg
1 dl lättkesella
2 dl turkisk yoghurt
6 msk smält smör
Krossade linfrön samt blå vallmofrö att strö över brödet
 
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingridienser i en rymlig bunke. Vänd i sex matskedar smält smör i bunken, rör om och fortsätt därefter att knäcka i äggen samt blanda ner kesella och yoghurt. Rör ordentligt och låt svälla i fem minuter. Vänd ner degen i en brödform som är klädd med bakplåtspapper. Jämna till brödet med en blöd matsked, strö över krossade linfrön och vallmofrön. Sätt in i nedre delen av ugnen i ca 45-50 minuter. Låt svalna en stund innan du skär upp det och sedan är det dags att NJUTA!!!
Konsistensen är perfekt, saftigt utan att bli tungt. Smakrikt men ändå neutralt. Passar till alla sorters pålägg och tillfällen :-) Ett perfekt bröd, helt enkelt.
Själv njöt jag av mina smörgåsar med smör, prästost samt salami och parmaskinka. Och en kopp rykande het cappuccino förstås. Lovely <3

Kommentarer :

#1: Maria

Men vilket härligt bröd. Blir sjukt sugen på att göra det. Måste bara köpa hem alla dessa nya ingredienser som jag knappt hört talas om. Fiberhusk och pofiber!!! Spännande.

Puss o tack för inspirationen kära vän:)

skriven

Kommentera inlägget här :