Höstens bästa bolognese

På hösten blir jag ofta sugen på en vällagad och mustig "bollo". Ikväll serverade jag den med sojapasta för egen del, tycker inte att den är fantastiskt god men verkligen helt ok. Och jag tycker inte att "man" blir lika mätt och däst som det går att bli av en rejäl portion vanlig spaghetti. Barnen äter helst spaghettini, då finns det nästan ingen hejd på hur mycket de mumsar i sig ;-)

Bortse gärna från stöket i bakgrunden, hehe... Tycker att jag plockar och plockar och plockar men kommer aldrig riktigt i mål. Framförallt inte när jag har tjejerna hos mig och vi trivs ju bra ändå, trots leksaker och annat lite här och där ♥
Ikväll korkade jag upp en flaska rött, var grymt sugen på ett glas vin. Och det här var jättegott, det köpte jag i Spanien i somras och ska kolla upp om det finns på systemet också. Nu blir det dock thé och jobb, min vanligast förekommande kvällsaktivitet... Ha en mysig kväll, kram.
 
Det här behöver du:
1 dl tomatpuré
1 msk muscovadosirap eller råsocker
2 msk olivolja
800 gram nötfärs av god kvalitet
2-3 dl fylligt rött vin
3-4 dl Mutti passerade tomater
2-3 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 stor morot
1,5 mörk oxbuljongtärning
1-2 msk oregano
1 tsk vitpeppar
2 tsk grovmalen svartpeppar
1 tsk chilipulver
1-2 msk tamarisoja
1-2 tsk salt (obs, smaka av innan)
Spaghettini, sojaspaghetti eller annan pasta du föredrar
 
Gör så här:
Häll i olivoljan i en gryta tillsammans med muscovadosirap/råsockret och fräs ihop snabbt. Rör i tomatpurén och låt puttra en liten stund. Vänd ner köttfärsen och rör om, häll på vinet. Låt småkoka i drygt 10 minuter, vänd ner de passerade tomaterna. Mixa lök, vitlök och morot fint. Vänd ner i grytan. Tillsätt buljong, kryddor och soja.  Låt småkoka ett bra tag, gärna en timme. Smaka av med mer salt, peppar, soja och ev lite mer tomatpuré under resans gång :-) 
 
Servera med pasta, rikligt med parmesanost och gärna en kvist färsk basilika att garnera med. Är du extra ambitiös gör du en god tomatsallad att servera till. Och glöm förstås inte ett glas riktigt gott rött att skölja ner härligheten med ♥

Kommentarer :

#1: Bella

En god bolognese är aldrig fel!!

Så roligt att du börjat blogga mer igen, har saknat dina inlägg, läser alltid, men har varit dålig på att kommentera bloggar hela sommaren.

Så glad för din skull att du hittat kärleken igen, men det gör mig ont att läsa om din mamma. Så fruktansvärt att de gamla inte kan få den vård de behöver, måste vara så fruktansvärt att vara så hjälplös som anhörig och dessutom med avståndet mellan Göteborg och Stockholm, all styrka till din mamma och dig ♥

Önskar dig en fin helg!

Kramar Bella

Svar: Godkväll fina Bella!!!
Hoppas att du mår bra och har en skön helg framför dig <3

Tack för dina fina och kloka ord här för någon vecka sedan och för din omtanke. It takes one to know one :-) Vi har ju båda onekligen haft våra utmaningar och uppförsbackar i detta liv och det tror jag är en grogrund för att vara ödmjuk, reflekterande och medkännande.

Stor kram!!!
Caroline

skriven

Kommentera inlägget här :