Budapest ♥

Ett par dagar i Budapest tillsammans med Jocke och mina vänner Jessica och Daniel fick avsluta den här sommar(semestern) 2016. En fantastisk stad som jag redan längtar tillbaka till. Vi bodde på hotel Boscolo och det kan jag verkligen rekommendera, ett klassiskt lyxhotell med fina rum och härlig frukost som serverades i en magnifik miljö. Det berömda café New York återfinns i hotellets entréplan. På den här bilden befinner vi oss dock vid det gamla slottet, hela staden kryllar ju av vackra byggnader men det här är förstås något utöver det vanliga!
Vackra byggnader på dagtid i solgasset, när mörkret faller på är det istället massor av lampor som lyser upp en del av stadens mäktigaste byggnader och det var så stämningsfullt ♥
Plötsligt händer det... Den sökande och ibland lite oroliga själen blev lugn. Och min intention är att det ska förbli så den här gången, det är nämligen en jäkligt skön känsla ;-)
Fredagskvällen blev helgens bästa, vi började med omsorgsfullt gjorda drinkar på stadens mest anrika hotell Four Seasons. Jag tyckte att det var charmigt att hon som gjort drinkarna kom ut i hotellfoajén enbart för att höra vad vi tyckte om dem, när vi sade att de var de bästa vi testat i Budapest blev hon väldigt nöjd. En kort promenad bort från Four Seasons ligger den italienska restauragen Pomodoro och den är väl värd ett besök. Riktigt trevlig personal, jättegod mat och mycket prisvärt. Ett hett tips om du tänkte åka till Budapest snart. Vilket jag verkligen tycker att du ska göra!
Efter en lång middag med mycket vin och grappa åkte vi till "360 bar" som ligger högst upp på ett tak, inte så långt ifrån vårt hotell. Vi förevigade oss själva i hissen upp, man kan ju tro att jag och Jocke fått något suspekt i våra drinkar tidigare under kvällen ;-)
Kvällen avrundades på bästa fjortismanér med en flaska mousserande och några cigarrer på en parkbänk (kanske mest parkbänken som var fjortis vid närmare eftertanke...) och därefter riktigt god gyros kebab vid femsnåret på morgonen. Så otroligt befriande att någon gång om året ha en sådan galen kväll.
Glömde... Femtioelva selfies på kebabstället är kanske också lite fjortis...
 
Tillbaka i hemmets trygga vrå efter en superhärlig helg i en superhärlig stad!!! Nu kan hösten komma, jag känner mig redo för vad den har att erbjuda. Och jag är så glad över att jag tycks ha hittat det där lugnet som jag har letat efter så länge. Och nej, jag har inte hittat det i någon annan. Jag har hittat det i mig själv. Men anledningen till att jag har hittat lugnet är för att jag har varit sann mot mig själv. Och det är f*n inte det enklaste, jag kan mer än väl förstå drivkraften i att välja den enkla vägen. Men om man inte är helt nöjd med sin tillvaro, då blir aldrig den vägen enkel. Inte över tid. Välj kärlekens väg och har tilltro till att den bär dig framåt, även om vägen är snårig ibland. Våga vara kvar i det som är jobbigt. Ha tilltro till att allt kommer att ordna sig. Och glöm aldrig att lycka inte är en plats... Det är en resa. Som pågår hela, hela tiden.
 
Ta hand om dig, stor kram ♥

Kommentarer :

#1: Ann-Louise

Fina! ❤️

Svar: Tack 😘☺️💕

skriven
#2: Cecilia

Ah, då förstår jag vem denna herre är som passerar ute på gården titt som tätt 😍🌟❤

Svar: Haha, ja det är ingen skummis även om jag gissar att han kan se lite skräckinjagande ut ;-)

skriven

Kommentera inlägget här :