
Jag har hittills missat bägge delfinalerna av årets Mello, första lördagen slog jag klackarna i taket på Golden Hits och förra lördagen var jag på yogaretreat igen. Så jag har haft goda skäl för att missa dem får jag säga 😊 Den här helgen är det dock egentid deluxe som gäller och det är riktigt skönt. Igår kväll såg jag tre avsnitt av OC (sisådär 10-15 år efter "alla andra"...) innan jag lade mig ansvarsfullt vid halvelva! Det enda jag har planerat idag är en timme med min PT på eftermiddagen. I övrigt är det bara me, myself and I ❤️
Just nu står ett fantastiskt gott, glutenfritt bröd i ugnen som jag ska äta om en timme med äggröra, stark ost och björnsbärsmarmelad. Ute skiner solen från ett landskap som snart befinner sig i brytpunkten mellan vår och vinter, ur högtalarna strömmar en favoritlåt (Time med Mikky Ekko) och idag känns livet harmoniskt, närvarande och energigivande. Hoppas att du också ha en fin morgon!
Jag har inte bestämt mig för vad jag ska äta ikväll (då jag håller stenhårt på SMILO, en väns son är med i den gruppen) men jag vill varmt rekommendera den här ljuvliga chokladkakan som serverats på Frötuna gård båda gånger jag varit där. Det är enbart ingredienser som gör gott för kroppen (och själen) och kakan har en underbar, chokladig smak. OBS!!! Den enda förberedelsen du behöver ha i huvudet är att blötlägga nötterna 4-6 timmar innan du gör kakan.
En liten form:
150 gram mörk choklad (70 %)
2 tsk kokosfett (med smak)
1 dl cashewnötter (se ovan)
1 dl vatten
1 dl svarta bönor (förkokta utan salt)
2 tsk kokosmjöl
3 tsk kakao
3 tsk flytande honung
1 tsk bakpulver
1 liten nypa salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader. Smält chokladen tillsammans med kokosoljan på låg värme i en liten kastrull, rör om då och då. Låt svalna en kort stund. Mixa den smälta chokladen med de övriga ingredienserna, utan bakpulvret. När du har fått en jämn smet vänder du ner bakpulvret och mixar lite till. Gnid in formen (funkar utmärkt med en brödform eller en liten rund form) med kokosolja och pudra lätt med kakao i botten och på kanterna. Vänd ner smeten och ställ in i ugnen, kolla efter 25 min hur kakan känns. I receptet står det 30-40 minuter, jag tar ut min efter 25-27 minuter och då är den perfekt. Beror säkert på var i ugnen man har den, jag har kört på mittenfalsen.
Servera med vispad sojagrädde eller vanlig vispgrädde. Garnera gärna med en hög solvarma, svenska jordgubbar när tillfälle ges eller som i mitt fall (se ovan på bilden), tinade ekologiska gubbar. Funkar det också!
Hej. Så glad jag blev när jag hittade tillbaka till din blogg,och såg att du börjat skriva igen. Oj vad mycket jag har att läsa ifatt.Kram