Liberté ❤️

Jag skrev igår i ett sammanhang att "jag fortsätter att söka min frihet" och funderade därefter kring vad jag egentligen menar med det. Orden kom till mig utan att jag reflekterade över dem men sedan började jag fundera över innebörden av själva begreppet frihet. Är det självklart för mig vad jag anser att frihet handlar om?  

Vad är frihet? En morgon som denna, efter ett nytt bestialiskt terrordåd i Frankrike, är ordet återigen så smärtsamt aktuellt. För vad dessa terrorister försöker att göra är ju att eliminera människors känsla av frihet. Av att kunna röra sig fritt. Av att kunna tänka fritt. Av att kunna leva fritt. De försöker att stjäla något av det dyrbaraste som människan äger och har. Låt de aldrig få lyckas med det ♥

Fortsätter jag att söka efter min frihet? För mig är livet en vacker mosaik av att söka, att finna och att finnas. För mig är sökandet en resa som aldrig tar slut. Det kan ju tyckas som att det är lite sorgligt, att vara en "sökare". En person som vandrar runt på denna jord och aldrig blir nöjd. En osalig ande på genomresa. Fast det finns ju ett helt annat perspektiv av att söka, att vilja söka. Det finns så många skatter att upptäcka inom oss själva och i den yttre världen. Hur ska vi annars finna dessa, om vi inte med nyfikenhet och vilja söker efter dem?
 
Jag tycker att Paulo Coelhos bok Alkemisten beskriver det så träffande och vackert. Lyssnade på den i våras igen och den gav så mycket, den kapslar ju in hela meningen med livet kan jag tycka. Har du inte lyssnat på den som ljudbok med Stefan Sauk som uppläsare, så gör det. Den förmedlar en väldigt fin bild av att vara en sökare.

Så att söka efter sin frihet handlar för mig om så många delar av tillvaron. Det handlar till stor del om det jag skrev i mitt föregående inlägg. Att jag väljer att fokusera på tacksamhet, förlåtelse och acceptans. Genom att känna detta i mitt hjärta finner jag min frihet. Och genom att vara fri i tanken, känslan och handlingen kan jag fortsätta att leva ett rikt liv. 

Jag fortsätter att söka min frihet. 
Och som Albert Camus sade:
Frihet är inget annat än en möjlighet att bli bättre.

KRAM

Kommentera inlägget här :