Glädje & sorg

God morgon ❤️

Vaknade tidigt av en liten hund i sängen som bökade runt. Nu sover han gott igen men jag fortsatte att vara vaken. Så skönt att börja den här morgonen utan en klump i magen. De senaste fyra morgnarna har den funnits där. Efter en stund kom den tillbaka men jag ser det som ett framsteg. Och inga jobbiga drömmar hade jag heller, vad jag vet. 

Jag befinner mig i ett märkligt gränsland just nu. Jag håller två bollar i luften samtidigt och det är inte helt enkelt. Å ena sidan har jag sorg över något värdefullt jag kanske för alltid har förlorat. Å andra sidan försöker jag verkligen att glädjas över något nytt som jag har vunnit. Jag vet att jag, dag för dag, behöver hämta hem till den senare delen av mig själv. Jag vet att livet går vidare, att sorg blir lättare att bära med tiden och att det ljusa vinner om vi vill det.

Jag har så mycket att vara tacksam för, det vet jag. Jag var dock inte beredd på att helt förlora en människa som betytt så mycket, från en minut till en annan. Jag har aldrig funkat så själv och därför har jag svårt att förstå hur det går till när människor till synes "stänger av". Jag har varit med om det flera gånger förr efter att jag har avslutat relationer men den här gången påverkar det mig extra mycket. För jag var inte beredd på det. Inte alls.

Jag stänger inte av människor, det kanske är därför jag har så mycket som pågår inom mig. Alla de som har betytt något, de lever kvar. Jag tycker om att jag fungerar så samtidigt som det kan vara ansträngande. Det är klart att det måste vara enklare att "stänga av". Och det kanske handlar om att när vissa människor är "klara med" sina relationer så stänger de dörren, helt och hållet. Jag kommer nog ändå aldrig förstå hur det är möjligt...

Vad jag behöver är att acceptera det som är och glädjas över det jag har. Låta tiden gå med vetskap om att det blir bättre igen. Förra sommaren var en av mina bästa, jag mådde så bra då. Var så lugn, trygg och glad. Nästa sommar vill jag se tillbaka på den här tiden och kunna säga att "jo, den var bitvis jobbig för jag förlorade något men den var också fantastisk för jag hittade något annat. Det var en bra sommar!" För att jag ska kunna göra det behöver jag fokusera på tre ord som jag ofta återkommer till när jag föreläser om lycka:
- tacksamhet
- förlåtelse
- acceptans

Tacksamhet för allt jag är, vet och gör. Förlåtelse för de misstag jag har begått, för det jag gjort som inte ledde mig i rätt riktning. Acceptans att möta mig själv och mitt liv, så som det är just nu.

KRAM

Kommentarer :

#1: Patrik Ström

Så kloka ord Carro!
Precis som vanligt är du alltid så klok, dina ord berör mig!

Svar: Tack fina du <3 <3 <3
Stooor kram!!!

skriven
#2: Anonym

Alltså, det känns ju nästan pinsamt att efter varje inlägg du gör skriva att det stämmer så bra in i sitt eget liv och att det du skriver hjälper mig mycket men,.,, DET ÄR JU SÅ!!!😂

Svar: Vad härligt att höra (läsa), på ett sätt alltså! Eftersom jag ju inte bara skriver om det som är enkelt, menar alltså inte att jag tycker det är bra att du har saker i ditt liv som kan vara tuffa... Men härligt att det jag skriver kan hjälpa litegrann <3

KRAAAAM

skriven

Kommentera inlägget här :