Ljuvlig hemmagjord mandelmjölk

Imorse gjorde jag min första egengjorda mandelmjölk, har tänkt på det typ 100 gånger de senaste månaderna eftersom jag konsumerar stora mängder sådan mjölk. Köper mestadels den ekologiska från Coop men det säger ju sig självt att hemmagjord är både godare och nyttigare. Jag lade 2,5 dl ekologiska mandlar i blöt över natten och imorse sköljde jag dem noga (blev då drygt 3 dl eftersom de svällt litegrann). Mixade ganska länge tillsammans med 11 dl vatten, en nypa havssalt samt en halv tsk vaniljsocker (det som ser ut som råsocker - "Bourbon vaniljsocker ekologiskt" står det på burken). Sedan kramade jag ur mjölken genom en nötmjölkspåse (jag har köpt min via Apotea, från Renée Voltaire).
 
Tjejerna fick varsin premiärsmoothie på nygjord mjölk, frusen banan, frysta blåbär, cashewnötssmör, kakao, vaniljsocker samt lite honung. Kändes helt klart bättre än att servera en kanelknäcke med smör till frukost ;-) Den där "nötklumpen" som blir kvar i påsen funderar jag lite på hur jag ska använda... Kanske blir den perfekt att blanda ner i nyttiga chokladbollar? Eller att använda som ingrediens i vegetariska biffar? Måste googla lite på mandelmjölk + nötklump + recept och se vad som dyker upp, haha! Bilden lånade jag förövrigt från farmersalmenac.com.
 
Snart börjar jag jobba igen, rättare sagt är det sista dagen imorgon med sjukskrivning på heltid. Då har jag (redan) varit hemma i två veckor. Jag tänkte nyttja dagen på ungefär samma sätt som jag gjort med alla dessa dagar... Åka till gymmet på förmiddagen och gå på yinyoga (ska köra ett styrkepass också, har tränat med min PT under hösten och lagt upp ett program i tre delar), därefter åka hem och äta en sen lunch i soffan framför O.C. och sannolikt somna en stund.  Två veckor med fokus på vila och återhämtning har varit bra, ska fortsätta på det spåret framöver också. Men i kombination med mitt jobb, förstås.
 
Jag är dock glad för att jag har två veckor med sjukskrivning på 50 % för att trappa upp arbetsinsatsen successivt, märker att jag fortfarande har vissa utmaningar med att vara fokuserad, att jag har humörssvängningar, har isolerat mig litegrann (pratar/umgås i princip bara med Jocke utöver tjejerna) och blir lätt uttröttad. Min chef och mina närmaste kollegor blev väldigt förvånade över att inte läkaren sjukskrev mig längre på heltid men han var hård med att han inte vill göra det om det inte är absolut nödvändigt (det är väl förvisso inte helt lätt att bedöma, gissar jag). För egen del hade jag ju i princip inte ens tänkt tanken på att jag skulle bli sjukskriven, förrän den där fredagen på jobbet då jag bröt ihop, så jag hade inte så många synpunkter på sjukskrivningen som sådan. Jag tror att det blir bra.
 
Nu ska jag lägga mig och läsa en tidning jag köpte för någon vecka sedan; "Inspire". Den är enligt framsidan "din hälsoguide för kropp, sinne och själ". Det lät bra tyckte jag och så var den alltid lika vackra Yoga Girl på framsidan så den hamnade i min ägo. När jag väl började bläddra i den visade det sig att det är en tidning med fokus på andlighet, healing, mystik och djup inre visdom. Först kändes det lite väl flummigt för min smak att läsa om hur man "upplever sin egen mystiska kontakt med universums intelligens" men sedan bestämde jag mig för att läsa igenom hela tidningen med ett öppet sinne. Och kalla mig gärna fånig men jag tror att det fanns en mening med att jag valde just den bland hundratals andra titlar hos Pressbyrån på Centralstationen samma dag som jag hade mitt "breakdown" på jobbet. Jag tror att det finns nya vägar att utforska, och att det kanske är dags nu ♥
 
Stor kram till dig!!!

Kommentera inlägget här :