Vackra Vaxholm ♥

Det bästa med Jocke är att han bor i Vaxholm!!! Haha, nejdå, riktigt så ytlig är jag inte... Men jag älskar att vara här, har alltid tyckt om Vaxholm men sedan vi träffades har det här blivit lite som mitt andra hem. Vi hänger mest här när vi är själva och går långa promenader, tar en kaffe på stan eller gör små utflykter (och drömmer om alla hus vi skulle vilja köpa i framtiden). Och nu när jag är sjukskriven (utan barn den här veckan) gör det mig verkligen gott att vara här i lägenheten, med en fantastisk utsikt om jag höjer blicken från datorskärmen. Eller som igår när jag mötte upp Jocke vid båten från Stockholm och vi gick en promenad längs med vattnet innan vi gick hem.
 
Hösten är så magiskt vacker, älskar känslan av det guldiga/röda/orange/mörkgröna i kombination med mörkblått vatten som kluckar och är i ständig rörelse. Det är så lätt att vara mindful i denna miljö, inte låta tankarna dra iväg till massa "borden" och "måsten" utan bara vara i stillhet och rörelse på samma gång. 
 
Blir nog en promenad idag också ♥ Igår åkte jag till gymmet och gick på yinyoga, imorgon blir det både yinyoga och hot mojo. Så idag stannar jag i Vaxholm, klär på mig ordentligt och går en lång promenad. Tar nog med en bok om stress eller lycka (läser just nu utifrån lust och inte för att jag borde uppdatera mig till kommande föreläsningar, en stor skillnad) och sätter mig på ett café med en cappuccino.
 
Dessa veckor då jag är sjukskriven handlar i princip bara om "back to basics"... Sova, äta, träna, andas (medvetet), inte ställa en massa krav utan låta kropp och själ få möjlighet att återhämta sig. Nästa vecka har det gått två veckor med 100 % sjukskrivning och då börjar jag jobba 50 % igen. Min sjukskrivande läkare förespråkar (generellt sett) inte långa sjukskrivningar på heltid och inte jag heller. Jag tror att dessa två veckor då jag har varit helt "off" räcker för min del för att få vila ut ordentligt och hitta tillbaka till rätt körfält igen. De kommande veckorna därefter då jag arbetar på deltid blir en möjlighet att i lugn och ro gå tillbaka till vardagen.
 
Jag har tillsammans med min chef Boel redan strukit en del åtaganden för resten av 2016 och har enbart några större aktiviteter kvar som jag ska genomföra. Den största av dessa, och som jag väldigt gärna vill genomföra, är höstens föreläsning på Oscarsteatern den 22 november; "Stress; din vän eller fiende?" Jag hade tänkt genomföra den i mindre skala men över 1500 personer är anmälda, det är förmodligen många som precis som jag både intresserar sig för ämnet samt till och från utmanas av en stressande tillvaro. Det ska bli fint att få dela den kvällen med många människor, och jag hoppas att jag verkligen kan tala från hjärtat eftersom jag ju faktiskt befinner mig i en period just nu där det har blivit för mycket. Jag tror att en av mina främsta styrkor som coach och föreläsare är att jag är "mänsklig"... Jag bemöter människor med engagemang, värme och ödmjukhet. Jag har ju själv varit nere och vänt flera gånger om i mitt liv, jag vet att vi alla är sårbara och också att vi alla besitter en makalös urkraft.
 
Jag önskar dig en fortsatt magisk torsdag, stor kram!!!

Kommentera inlägget här :