Summer of 2017

Midsommarafton är här, åter en gång, denna högtidsdag som för många kanske är den verkliga inkörsporten till den blomstertid som nu kommer (eller ja, som redan är här sedan ett tag tillbaka). Jag sitter vid köksbordet, vaknade strax efter fem och kunde inte somna om, och tänker lite på svunna tiders firande. I 20-årsåldern firade jag ofta midsommar med dåvarande vänner och pojkvän utanför Herrljunga, med logdans och hela baletten. Framåt småtimmarna traskade vi lyckliga hem i daggfuktigt gräs med ömmande fötter och svensktoppshits ringandes i öronen :-)
 
Några år senare bytte jag kille och hemstad, och eftersom mitt minne är oroväckande dåligt numera (utreds för det) fick jag nu scrolla tillbaka i bloggen för att friska upp minnet litegrann. Jag satt nämligen här och kom inte ihåg en endaste midsommar under de 10 år som vi var tillsammans!!! Tack bloggen, insåg precis att du är det minne jag inte lägre kan lita på... Så nu vet jag med bestämdhet att för exakt 10 år sedan idag firade jag midsommar ute på Lidingö med min fina vän Maria ;-)
 
Sommaren 2014 hade jag precis skaffat mig ett "nytt" liv vilket innebar att jag var separerad småbarnsmamma med nyss införskaffad lägenhet och, inte minst (haha), mitt livs första egna bil! Jag var så jäkla lycklig över min sprillans nya Skoda Octavia (den tjänar mig fortfarande väl, by the way) och föste in mig själv och tjejerna i den för en roadtrip till Västkusten. Midsommaraftonen tillbringades faktiskt inte med min familj som huserade i vårt hus utan i grannhuset med min älskade barndomsvän Louise och vi satt uppe hela natten och pratade om drömmar, krossade drömmar och längtan efter att uppfylla nya framöver ♥ Det var fina dagar, vill jag minnas.
 
2015, nä det står still. Firade vi med vänner här i Vallentuna? Eller var vi på landet? Tack och lov ska jag snart genomföra en magnetröntgen, jag vill så gärna få en större förståelse för vad denna minnesförlust egentligen handlar om. Är det sviterna av långvarig mental trötthet och utmattning? Är det tidiga tecken på någon form av förändringar i hjärnan? Med Alzheimers hos mamma och hos många av pappas släktingar finns tyvärr de tankarna hos mig. Men viktigast av allt: Hur mycket kan jag påverka detta skeende på egen hand? För att kunna planera för det på bästa sätt vill jag veta svart på vitt hur det faktiskt står till under pannbenet...
 
Nåväl, nåväl. Förra året firade jag midsommmarafton med min älskade. Först åkte vi ut till mysiga ön Grinda i Stockholms skärgård och åt traditionell midsommarsupé på värdshuset där och på kvällen blev det paaaaarty :-) Och i år kör vi en favorit i repris, denna gång med min pappa som kom upp igår samt med Jockes föräldrar. Och så fyra kids, så det kanske inte blir riktigt lika mycket party i år, haha!
 
Så; nu kickar vi på riktigt igång Summer of 2017, jag tror och hoppas på magi dessa grönskande månader. Och jag önskar dig den bästa av midsommaraftnar, utöver allt det som du gärna fyller denna dagen med så framförallt lugn, glädje, närvaro, energi, harmoni. Det skulle jag vilja ge dig, om jag kunde ♥♥♥
 
KRAMAR

Kommentarer :

#1: Anonym

Önskar dig en fortsatt fin midsommar och förhoppning om att utredningen inte visar på något allvarligt.
Varma kramar Erika

Svar: Hej fina du, stort tack och hoppas att du också hade riktigt härliga dagar! Ska bli skönt med röntgen även om det kommer att vara lite läskigt... Men hellre veta så att jag kan agera på bästa möjliga sätt än att fortsätta gå med konstiga symtom :-o När börjar din semester? Ska du göra ngt mysigt i sommar?

STOR KRAM

skriven

Kommentera inlägget här :