Magasinet i Vaxholm

(null)
I år var första gången någonsin som jag inte hade barnen på påsk, trots att jag haft de varannan vecka sedan 2014. Det har blivit så att vi haft möjligheten att vara i fjällen eller på Västkusten de senaste åren över påsken. I år blev det av förklarliga skäl ingen vecka i Tänndalen utan en annan slags påsk 💛 Som bland annat bestod av väldigt många avsnitt av the Crown men också en härlig lunch på Magasinets uteservering på påskafton. Ett glas chablis och en toast Skagen kan aldrig bli fel. Eller i alla fall inte i mina ögon. Jag skulle nog i ärlighetens namn kunna leva på det ett längre tag, ett år eller så.
 
(null)
Att sitta på en uteservering i Vaxholm är en favoritsyssla. Vi gör det ofta, det behöver inte vara något fancy. Kanske köpa en cappuccino hos Gateau och slå sig ner på träbänkarna utanför. Känna lugnet. Titta på folk. Är det något gott som kommit ur denna svåra tid så är det väl att det känns som att det infunnit sig ett annat tempo i samhället. Ja, inte överallt naturligtvis. Men i stort. Vi är tvingade till att sakta ner och det tror jag är hälsosamt, både utifrån ett micro- och ett macroperspektiv i världen.
 
(null)
Jag blir nästan lite nostaligisk nu när jag tittar på bilderna, haha. Så jäkla skönt att bara chilla! Varför ska man springa runt som en galning när man kan ta det lugnt? Förr om åren när jag var ledig skulle det fixas till förbannelse och sedan var jag som ett ursketet plommon när ledigheten var slut. Varför?
 
(null)
Nä, mer som tjuren Ferdinand tror jag på att vara. Gå lite långsammare, stanna upp lite oftare, betrakta omgivningen. Det finns mycket att se om man öppnar ögonen. Som den här husväggen till exempel. Så fin!
 
(null)
Mysiga Magasinet. Har du vägarna förbi Vaxholm är detta ställe väl värt ett besök. Här finns både restaurang, butik och yogastudio. Allt man kan behöva för att må gott 😍 Ja, och så lite cash också förstås...
 
Jag fattade ett beslut under påskhelgen. De senaste veckorna, ja till och med månaderna snart, har jag lagt (för) mycket tid på att följa nyheterna. Läsa alla uppdateringar, följa de dagliga konferenserna, titta på alla nyhetssändningar på TV, läsa nyheter innan jag somnar och det första jag gör när jag vaknar.
 
De senaste dagarna har jag känt att jag orkar inte längre. Jag fixar inte att trycka huvudet fullt med allt det som pågår i världen. Jag behöver hitta en ventil. Så jag har börjat läsa bloggar igen, några få gamla godingar som jag följt till och från i många år. En handfull, det får räcka. Inget tvång eller så men jag behöver inspiration. Jag behöver feel good. Det behöver nog vi alla, alltid. De bloggar som jag oftast återvänder till är Matplatsen, Ebba von Sydow, 56 kilo och Cecilia Skor. Sedan finns det andra fina bloggar jag kikar på då och då men dessa är dem jag finner mest inspiration hos, på lite olika sätt. Har du någon favoritblogg? Tipsa gärna!
 
Igår blev jag hängig och det håller i sig idag också. Snuvig, ont i halsen och tung i huvudet. Vad gör man då??? Jo, man låter sin make höll jag på att skriva, jag menar sambo, laga en god middag och sedan bänkar man sig framför Netflix. Inte en endaste minut av nyheterna ikväll, kanske möjligen bara lite, lite Aktuellt. Suck.
 
Zebran är ett randigt djur... Eller???
 
💜💚💜

Kommentera inlägget här :