Att hitta motivationen i coronatider

(null)
Godmorgon från köksbordet 💜 Jag ska snart börja jobba men medan jag dricker en cappuccino kan jag passa på att blogga lite. Idag tänker jag mycket på vad som krävs för att fortsätta känna inspiration och lust i dessa dagar. Jag vet inte om det är många som har en svacka just nu men jag har det i alla fall. Det känns som att det är långt kvar innan livet återgår till det normala och för en del gör det ju aldrig det. Alla som förlorat någon, eller något. En anhörig eller ett livsverk. Det handlar kanske snarare om att hitta en ny väg framåt, en annan slags väg.
 
I alla fall, för att inte gräva ner sig i det dystra så tänker jag på vad som får mig att få bra i dessa dagar. Ljuset såklart, sol och värme. Så underbart det är de dagar då sommaren gör sig påmind. Svårt att påverka den biten bara 😌 Men också att ha det fint runtomkring, ha ordning och reda. När många av oss jobbar hemifrån blir hemmiljön än mer viktig för ens välmående. Är det fint i det yttre är det lättare att må bra i det inre. Känner du likadant? Eller leder för mycket ordning till att du känner dig stressad istället?
 
(null)
Jag trivs för det mesta väldigt bra med att vara hemma, jag tycker att vi har lyckats skapa en känsla av harmoni genom färger och möbler i huset. Det finns absolut en (hel) del kvar att göra, inte minst att få upp gardiner här på ovanvåningen, men på det stora hela finns det ett slags lugn i detta hus. Det kanske till största del har att göra med att de förra ägarna bodde här i över 40 år och satte en själ i huset som vi kände av redan första gången vi var här. Visst är det så? Att det finns en inneboende harmoni i vissa hus och i andra inte.
 
(null)
På torsdag kommer en ny stol som vi har köpt till vår arbetshörna, det kommer att bli så bra! Den här har vi beställt och väntat läääänge på nu. Nu sitter jag förvisso alltid vid köksbordet och jobbar men det kanske det blir ändring på efter torsdag, haha. 
 
(null)
Får man säga att det rum man trivs bäst i är i sitt badrum? Eller låter det lite avvikande? När vi köpte huset var det här badrummet i originalskick från 1977 och gick i en gammerosa nyans med bidé, brun linoliummatta och hela kitet. Vi renoverade badrummet förra våren och det var (så här i efterhand) värt varenda krona. Det gör något med ens sinnesstämning tycker jag att påbörja och avsluta dagen i en lugnande miljö (och där det är varmt, det gamla badrummet var alltid svinkallt).
(null)
Jocke ville ha dusch och jag badkar så det blev en himla bra lösning 😊
 
Idag är en deppig dag men nu känns det lite bättre när jag började skriva. Jag tycker att det börjar tära på en med allt som pågår här och i resten av världen. Och jag vet att jag inte borde klaga. Jag har ett meningsfullt jobb och en trygg anställning, alla jag känner mår bra (mina bröder med familjer har sannolikt haft coronaviruset med flera veckors feber, hosta och tryck över bröstet men det har varit ett stabilt läge hela tiden), det känns lugnt och tryggt att bo här i Vaxholm just nu, livet fortsätter att rulla på. Det finns många andra som kämpar så mycket hårdare där ute.
 
Men det finns ändå saker som är tärande och jag kanske skriver om dem någon annan gång. Jag gissar att det finns fler där ute som känner igen sig? Att det är svårt att hålla uppe motivationen i sina relationer, gällande sitt jobb, gällande att ta hand om sig så som man borde.
 
Jag uppmärksammade en kollega på Facebook häromdagen som sätter en ära i att klä upp sig varje morgon, nya härliga outfits med mönster och färger som gör henne glad. Hon fixar håret och sminkar sig. Och ser sprudlande energifylld ut på sina bilder (samtidigt som hon skriver ärligt om att det är en viktig strategi för henne just nu, för att fortsätta känna arbetsglädje och pepp). Det gjorde mig inspirerad och jag kan helt klart utvecklas på den punkten (sitter just nu i mjukisbrallor och hoodie med det oborstade håret i en knut mitt på huvudet). 
 
Vad gör du för att må bra (bättre) i dessa tider? Vilka är dina bästa strategier? Jag tror att det blir mer och mer viktigt ju längre tiden går att hålla i dessa och gärna inspirera andra också.
 
Nu börjar arbetsdagen så nu är det dags att byta ut den privat datorn mot jobbvarianten. Ha en riktigt fin dag "därute" 💚
 
KRAMAR
Taggar: inredning, inspiration, motivation, skärgården, vaxholm;

Kommentera inlägget här :