Helgfrukostar att minnas

(null)
Att vara en bonusfamilj har många fördelar. Den största är så såklart att "få" fler barn, jag har själv tre syskon och är så himla glad för det. Även om vi ses alla fyra väldigt sällan och inte alltid hörs så ofta så finns vi alltid där. När mamma gick bort för några månader sedan blev det så otroligt tydligt att vi har varandra. Jag kommer aldrig att glömma när vi samlades på mammas rum för att ta ett sista farväl morgonen efter att hon somnat in. I sorgen och smärtan just där och då fanns det också en så stark känsla av samhörighet. Jag kommer att bära med mig  den stunden som ett vackert minne.
 
Ett annat minne jag vill ta med mig, och förhoppningsvis odla hos alla barnen, är våra gemensamma helgfrukostar. Det är faktiskt lite heligt för mig att det ska vara mysigt varje lördag och söndag. Kanske blir barnen bortskämda som alltid får komma till dukat bord där det serveras varma smörgåsar med smoothie, äggröra och bacon, varma scones med olika sorters pålägg eller pannkakor med sylt och grädde. Jag skiter faktiskt i det. Jag tror att känslan av samhörighet är så oändligt viktig. Och bygger upp ens självkänsla och inre trygghet.
 
Extra roligt blir det förstås att servera fruksoten på fint porslin. I helgen kom en leverens med nya koppar från Gate Noir, Greengates lite lyxigare serie. Älskar dessa nya lattemuggar.
 
(null)
Minst en gång per (barn)vecka blir det varma smörgåsar här hemma. Tre av barnen vill bara ha ananas och skinka medan vi andra också får rödlök, färsk tomat och gärna lite stark mjukost på (blir såååå gott). Och så smör, ketchup, kryddor och massor av ost. Jag vågar påstå att jag är något av ett proffs på varma smörgåsar då jag levde på det under min uppväxt eftersom mamma och pappa jobbade i vården med obekväma arbetstider. Finns så många goda varianter, några andra favoriter är dessa och dessa.
 
(null)
Jag serverar gärna varma smörgåsar med smoothie, det får det bli mer om i ett annat inlägg. Smoothie dricker barnen i princip varje morgon och det blir olika varianter varje dag. Chokladsmoothie med färsk apelsin, Mango- och vaniljsmoothie, pärsonsplitsmoothie, jordgubbssmoothie med körsbärsrippel. Det är ett brinnande intresse jag har, att skapa nya smoothies här hemma. Någon gång har jag tänkt tanken på att jag nog skulle kunna fylla en kokbok med alla dessa smoothisar. Den som lever får se 😍
 
Hela förra helgen satt jag vid datorn då jag gick en (digital) utbildning inför mitt nya uppdrag som volontär i Självmordslinjen hos Mind. Det känns så bra att vara igång, jag anmälde mitt intresse redan i slutet på förra året och efter att jag blivit antagen har flera kurstillfällen skjutits upp pga. coronakrisen. Men nu kunde de inte vänta längre utan körde utbildningen via Zoom och det funkade över förväntan tycker jag. Så nu är jag igång och om jag så kan lindra smärtan hos en enda individ så är det värt allt. 
 
Jag och syrran pratade imorse om vilket som är vårt (större) syfte här i livet och för mig är det solklart. Jag vill bidra med det jag kan för att hjälpa människor med psykisk ohälsa, på olika sätt. Jag vill finnas där för de som har det tuffast, jag vill stå som en stadig klippa att luta sig emot. I sommar ska jag läsa en kurs i psykologi och till hösten har jag sökt en distansutbildning på två år för att få en masterexamen i folkhälsovetenskap. Det är nog i och för sig tveksamt om jag kommer in med tanke på att folkhälsa har blivit det nya svarta. Med Anders Tegnell i spetsen 😇
 
Nu ska jag ta tag i den här dagen, snart är det ju redan dags för lunch. Ikväll ska jag testa ett recept på tacotårta från Matplatsen så till lunch får det bli något snabbt. Även om mat är halva nöjet med att leva, haha, så finns det ju lite annat som bör få plats också...
 
Ha en fin lördag, kramar!!!
Taggar: frukost, frukostlyx, varmamackor, vaxholm;

Kommentarer :

#1: CeciliaSkor

Dina varma mackor slår alltid världsrekord! Kommer ihåg när pappa kom hem med en ny microvågsugn som hade crispfunktion...då tog du varmamackor och Billys panpizza till en helt ny nivå :-) .
Kram från karantänen vid Comosjön

Svar: Jodå, jag var en hejare på Billys 🥰 Vi har faktiskt fyllt på i frysen som nödlösning när barnen ska iväg på träning men jag har inte smakat 😌 Är väl traumatiserad innerst inne... KRAM
Caroline Wiklund

skriven
#2: Rebecca

Tack för tips angående smörgåsarna! Jag älskar dem sedan jag var liten men har alltid använt formfranska. Det här såg ju mer lyxigt ut :) Återigen tack för tips. Hoppas du får en fortsatt fin dag! :)

Svar: Formfranska är ju heller aldrig fel :-) Jag kör ofta Levain från Pågen, det blir riktigt bra med det brödet. Härligt att höra om en till som älskar varma mackor sedan barnsben <3
En fortsatt fin dag (eller kväll snarare) till dig också!
Caroline Wiklund

skriven

Kommentera inlägget här :